• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
mafini jaja sir
Foto: Shutterstock/irina2511

Mafini od jaja i sira koje možete poneti svuda

CityMagazine
26.08.2024. 1 min Recepti

Mafini su nešto što obično povezujemo sa slatkim, ali postoje i slane varijante koje mogu biti vrlo lake za spremanje, a preukusne.

Pečena jaja su sjajan izbor za doručak – ne samo da su vrlo ukusna već i obiluju belančevinama te odlično zasićuju, prenosi Punkufer.hr.

Ako ujutro nemate vremena za pečenje, možete unapred pripremiti mafine ili slane tortice od jaja i sira, staviti ih u frižider i zagrejati po potrebi.

Možete se poigrati sastojcima pa dodati i komadiće kobasice, slaninice ili neko povrće po želji poput svežih listića spanaća ili paprike.

Mafini od jaja i sira sastojci:

  • 12 jaja
  • 240 g narendanog čedar sira
  • 100 g narendanog parmezana
  • ½ čajne kašičice sušenog origana
  • ½ čajne kašičice sušenog bosiljka
  • so i biber po želji
  • biljno ulje za premazivanje kalupa

Priprema:

  1. Dobro namastite unutrašnjost kalupa za mafine. Ako želite da budete sigurni da se mafini neće lepiti za kalup obložite ih i papirnatim korpicama za mafine.
  2. Umutite jaja, dobro ih začinite solju, biberom, bosiljkom i origanom.
  3. Umešajte u smesu i narendani sir.
  4. Podelite dobijenu smesu na 12 delova i stavite u pripremljeni kalup za mafine.
  5. Mafine od jaja i sira stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni Celzijusa oko 20 do 25 minuta, odnosno dok vrh ovih slanih tortica ne dobije zlatno-smeđu boju, a jaja su pečena do kraja.
  6. Poslužite ih samostalno, ili uz priloge po želji.

Oznake:

jajamafinisir

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

pesto pasta
Prethodni

Pesto pasta, recept za sve omiljene letnje arome u jednom jelu

kinoa
Sledeći

Kinoa recept za savršeno ukusnu salatu sa fetom i povrćem

Sledeći
kinoa
27.08.2024.

Kinoa recept za savršeno ukusnu salatu sa fetom i povrćem

Prethodni
24.08.2024.

Pesto pasta, recept za sve omiljene letnje arome u jednom jelu

pesto pasta

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine
    poslednji problem
    „Poslednji problem”: Filmski detektiv pred stvarnim izazovom
    Filip Milosavljević
    the cure
    The Cure objavili album „Mixes Of A Lost World“
    Filip Milosavljević
    elio
    Ko sve pozajmljuje glas u novoj Piksarovoj animaciji „Elio”?
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖