• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
mafini sa čokoladom
Foto: Shutterstock/Maria_Usp

Mafini sa čokoladom – brz i jednostavan recept da uvek ispadnu savršeno

CityMagazine
12.11.2024. 2 min Recepti

Mafini sa čokoladom su uvek odlična opcija kada vam se jede nešto sočno i slatko. Spremaju se brzo i lako, pa su kao takvi savršeni za doručak, užinu ili desert. U nastavku pogledajte jednostavan recept za mafine sa čokoladom koji uvek ispadnu savršenu, a koje, po želji, možete obogatiti raznim dodacima po svom ukusu:

Mafini sa čokoladom

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • 2 jajeta
  • 240 ml mleka
  • 100 ml ulja (biljnog ili suncokretovog)
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 150 g tamne ili mlečne čokolade (iseckane na sitne komadiće)
  • 50 g čokoladnih kapljica (opciono, za dodatnu čokoladnu teksturu)
Mafini sa čokoladom - brz i jednostavan recept da uvek ispadnu savršeno
Foto: Shutterstock/Maria_Usp

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180°C.
  2. Pripremite pleh za mafine sa papirnim korpicama ili ga lagano premažite uljem i pospite brašnom.
  3. U velikoj činiji pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa dobro pomešajte sve suve sastojke.
  4. U drugoj činiji umutite jaja, pa dodajte mleko, ulje i vanilin šećer i dobro sjedinite sve tečne sastojke.
  5. Postepeno dodajte tečne sastojke u suve, mešajući lagano špatulom ili varjačom. Mešajte samo dok se ne povežu — nemojte preterivati, da mafini ne bi bili suviše tvrdi, već lagani i vazdušasti.
  6. Na kraju, umešajte iseckanu čokoladu (i čokoladne kapljice, ako koristite) i lagano promešajte da se čokolada fino rasporedi u smesi.
  7. Smesu rasporedite u pripremljene kalupe, punite ih otprilike do 2/3, jer mafini narastaju tokom pečenja.
  8. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite 18–20 minuta, ili dok čačkalica koja se ubode u sredinu ne izađe suva i čista.
  9. Ostavite mafine da se ohlade u kalupu 5 minuta, a zatim ih izvadite i ostavite da se potpuno ohlade, poslužite uz omiljeni napitak i uživajte!

Saveti:

  • Ako želite da mafini sa čokoladom budu još bogatiji, možete dodati i malo kisele pavlake ili jogurta u testo.
  • Umesto tamne čokolade, možete koristiti mlečnu čokoladu ili čak čokoladu sa lešnicima za još slojevitiji ukus i hrskavu notu.
  • Po želji, možete dodati i orahe, lešnike ili suvo grožđe za dodatnu teksturu.
  • Mafini sa čokoladom savršeni su i uz dodatak višanja ili malina koje odlično idu uz čokoladu. Prijatno!

Oznake:

desertmafini sa čokoladomslatko pecivo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Na listi top 10 najboljih peciva na svetu, prvo mesto zauzeo specijalitet iz Srbije: Nije burek, ali liči
Prethodni

Na listi top 10 najboljih peciva na svetu, prvo mesto zauzeo specijalitet iz Srbije: Nije burek, ali liči

"Uznemirujuć" razlog zbog kog je pomfrit iz Meka ukusniji od ostalih: Jedan tajni sastojak pravi veliku razliku
Sledeći

“Uznemirujuć” razlog zbog kog je pomfrit iz Meka ukusniji od ostalih: Jedan tajni sastojak pravi veliku razliku

Sledeći
"Uznemirujuć" razlog zbog kog je pomfrit iz Meka ukusniji od ostalih: Jedan tajni sastojak pravi veliku razliku
13.11.2024.

“Uznemirujuć” razlog zbog kog je pomfrit iz Meka ukusniji od ostalih: Jedan tajni sastojak pravi veliku razliku

Prethodni
12.11.2024.

Na listi top 10 najboljih peciva na svetu, prvo mesto zauzeo specijalitet iz Srbije: Nije burek, ali liči

Na listi top 10 najboljih peciva na svetu, prvo mesto zauzeo specijalitet iz Srbije: Nije burek, ali liči

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Promo
    Senke nad Balkanom
    “Sa nesojem se nikad nismo hvatali u kolo”: Snima se 3. sezona serije “Senke nad Balkanom”, a jedna rečenica sa snimanja je aktuelna na mrežama
    CityMagazine
    Poznati glumac
    “Trebalo mi je 5 minuta da shvatim ko je to”: Slavni glumac se potpuno transformisao na snimanju novog filma i niko ga ne prepoznaje
    CityMagazine
    minecraft film
    „Minecraft Film” stiže na striming 20. juna
    CityMagazine
    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖