• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Mekane kiflice za čas posla
Kiflice, Shutterstock

Mekane kiflice za čas posla

CityMagazine
20.04.2025. 1 min Recepti

Ovo je verovatno najjednostavniji recept za kiflice.

Sastojci:

500 g mekog brašna (tip 400)1 kesica suvog kvasca (7 g)1 kašičica šećera1,5 kašičica soli250 ml toplog mleka50 ml ulja1 jaje (za testo)1 jaje (za premaz)30 g putera ili margarina (za premazivanje unutrašnjosti, po želji)Susam ili krupna so (za posipanje)

Priprema:

U većoj posudi pomešala je brašno, kvasac, šećer i so. U sredini je napravila udubljenje i u njega sipala toplo mleko, ulje i jedno umućeno jaje. Sve je umesila u glatko, mekano testo.Testo je pokrila krpom i ostavila da naraste 30–40 minuta, dok ne udvostruči zapreminu.Kada je testo naraslo, podelila ga je na dve ili četiri jufke, u zavisnosti od veličine kiflica koje želi. Svaku jufku je razvila u krug i sekla na trougliće (kao picu).Na širi deo svakog trougla, po želji, stavila je malo putera ili sira, a zatim urolala u kiflicu.Kiflice je poređala na pleh obložen papirom za pečenje, premazala umućenim jajetom i posula susamom.Pekla ih je u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, dok ne porumene.

Oznake:

kiflice

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Trik iz restorana za najukusniju kupus salatu: Caka je u jednom sastojku
Prethodni

Trik iz restorana za najukusniju kupus salatu: Caka je u jednom sastojku

Koliko dugo se marinira piletina, koliko svinjetina, a koliko govedina za najbolji rezultat: Duže nije uvek bolje
Sledeći

Koliko dugo se marinira piletina, koliko svinjetina, a koliko govedina za najbolji rezultat: Duže nije uvek bolje

Sledeći
Koliko dugo se marinira piletina, koliko svinjetina, a koliko govedina za najbolji rezultat: Duže nije uvek bolje
26.04.2025.

Koliko dugo se marinira piletina, koliko svinjetina, a koliko govedina za najbolji rezultat: Duže nije uvek bolje

Prethodni
19.04.2025.

Trik iz restorana za najukusniju kupus salatu: Caka je u jednom sastojku

Trik iz restorana za najukusniju kupus salatu: Caka je u jednom sastojku

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    minecraft film
    „Minecraft Film” stiže na striming 20. juna
    CityMagazine
    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić
    bend
    Ovako izgleda kad neko peva direktno iz slomljenog srca: Ljudi na mrežama nazivaju nastup ovog benda “najtužnijim ikada”
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖