Mekane kiflice za čas posla
Ovo je verovatno najjednostavniji recept za kiflice.
Sastojci:
500 g mekog brašna (tip 400)1 kesica suvog kvasca (7 g)1 kašičica šećera1,5 kašičica soli250 ml toplog mleka50 ml ulja1 jaje (za testo)1 jaje (za premaz)30 g putera ili margarina (za premazivanje unutrašnjosti, po želji)Susam ili krupna so (za posipanje)
Priprema:
U većoj posudi pomešala je brašno, kvasac, šećer i so. U sredini je napravila udubljenje i u njega sipala toplo mleko, ulje i jedno umućeno jaje. Sve je umesila u glatko, mekano testo.Testo je pokrila krpom i ostavila da naraste 30–40 minuta, dok ne udvostruči zapreminu.Kada je testo naraslo, podelila ga je na dve ili četiri jufke, u zavisnosti od veličine kiflica koje želi. Svaku jufku je razvila u krug i sekla na trougliće (kao picu).Na širi deo svakog trougla, po želji, stavila je malo putera ili sira, a zatim urolala u kiflicu.Kiflice je poređala na pleh obložen papirom za pečenje, premazala umućenim jajetom i posula susamom.Pekla ih je u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, dok ne porumene.
No Comment! Be the first one.