Najbolji mladi krompirići iz rerne: Caka je u temperaturi pečenja, na ovoj su najukusniji
Mladi krompirići su stigli na pijace i u markete! U redovima koji slede otkrivamo kako da ih pripremite za obrok u kome će uživati čitava porodica.
Kora mladog krompira je izuzetno tanka, pa nam nije potrebna posebna tehnika da bi bio hrskav. Samo operite krompire, obrišite ih i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Takođe, nije potrebno koristiti puno masnoće, možete dodati nekoliko kapi maslinovog ulja.
Pečeni krompir će biti najhrskaviji ako ga stavite u zagrejanu rernu na 220°C. Ali, tajna je i u začinima.
Mladi krompir je ukusan sam po sebi, ali ga možete dodatno obogatiti. Najbolje je da ga pre pečenja začinite mešavinom mediteranskog ili provansalskog bilja. U pleh možete dodati i nekoliko čenova belog luka ili grančice svežeg ruzmarina, piše Aktivni.si.
Prijatno!