• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Napravite čorbu od praziluka i krompira po uzoru na Džuliju Čajld

Napravite čorbu od praziluka i krompira po uzoru na Džuliju Čajld

CityMagazine
02.06.2020. 2 min Recepti

Trendovi u kulinarstvu se menjaju iz godine u godinu i iz sezone u sezonu, ali ponekad nije loše osvrnuti se i na nešto klasičnije recepte i podsetiti se šta ih je učiilo toliko poznatim i popularnim. Jedno od imena koje se povezuje sa „starim“ načinom kuvanja je Džulija Čajld.

Ova Amerikanka proslavila se svojim receptima za jela klasične francuske kuhinje, koje je sakupila i objavila u knjizi Mastering the Art of French Cooking. Tu se zaista može pronaći veliki broj primamljivih recepata, a jedan od najpoznatijih je onaj za čorbu od praziluka i krompira. U nastavku vam donosimo taj recept, sa sitnim izmenama.

  • Napravite čorbu od praziluka i krompira po uzoru na Džuliju Čajld
  • Napravite čorbu od praziluka i krompira po uzoru na Džuliju Čajld

Sastojci:

  • 2 kašike neutralnog ulja, poput ulja semena grožđa ili uljane repice
  • 4 ili 5 krompira, oljuštenih i krupno seckanih
  • 3 velika praziluka, oprana i tanko sečena
  • 6 šolja bujona od povrća (ili pilećeg)
  • Košer so, po ukusu
  • 1 do 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna
  • Pola šolje pavlake
  • Pola šolje milerama
  • Trećina šolje seckanog peršuna ili vlašca
  • Napravite čorbu od praziluka i krompira po uzoru na Džuliju Čajld
  • Napravite čorbu od praziluka i krompira po uzoru na Džuliju Čajld

Priprema:

  1. Zagrejte ulje u velikoj šerpi na srednjoj jačini i dodajte krompir i praziluk. Kuvajte sa povremenim mešanjem, dok povrće ne omekša i poprimi blago braon boju, što je oko 8 do 12 minuta, zavisno od zapremine šerpe i površine njenog dna.
  2. Dodajte bujon od povrća i sačekajte da provri. Smanjite na nisku temperaturu i krčkajte 30 do 40 minuta, ili dok povrće ne postane meko.
  3. Izblendajte dok smesa ne postane glatka, koristeći štapni ili stoni mikser.
  4. Dodajte pavlaku i začinite po ukusu solju i sokom od limuna.
  5. Sipajte u tanjire i ukrasite sa malo milerama i dosta seckanog peršuna.

Izvor: Pop Sugar

Oznake:

čorbadžulija čajldfrancuska kuhinjakrompirpraziluk

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Okreni život na dezert uz KING sladoled
Prethodni

Okreni život na dezert uz KING sladoled

Ovaj koktel zovu mohitom za ljubitelje džina
Sledeći

Ovaj koktel zovu mohitom za ljubitelje džina

Sledeći
Ovaj koktel zovu mohitom za ljubitelje džina
03.06.2020.

Ovaj koktel zovu mohitom za ljubitelje džina

Prethodni
02.06.2020.

Okreni život na dezert uz KING sladoled

Okreni život na dezert uz KING sladoled

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Britni Spirs
    Stigao mi je paket i moje se ime našlo pored Britni Spirs: Domaći producent se pohvalio sa ogromnim uspehom za srpsku muziku
    CityMagazine
    AI bend
    DA SE P(L)OČASTIMO: Mašine su došle da zavladaju, pa smo rešili da recenziramo album AI benda The Velvet Sundown
    Miloš Dašić
    Zdravko Čolić
    Za ovu svoju pesmu Zdravko Čolić kaže da je najbolja, ali ne sme da je peva uživo: “Svaki čovek ovu pesmu može napisati o svojoj ženi”
    CityMagazine
    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖