• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Napravite osvežavajući sladoled od lubenice

Napravite osvežavajući sladoled od lubenice

Isidora Spasić
29.06.2019. 2 min Recepti

Piše: Isidora Spasić

Sladoled od lubenice i jagoda na štapiću

Ova hladna osvežavajuća poslastica lako se pravi i još brže nestaje iz vašeg zamrzivača. Deca će naročito voleti sladoled od lubenice i jagoda, posebno što će ga jesti sa štapića. Prilikom pripreme mališani vam mogu biti i pomoćnici, što će učiniti da još više zavole ovaj zdravi desert.

(foto izvor: www.superhealthykids.com)
(foto izvor: www.superhealthykids.com)

Sastojci

2 šolje očišćene i na komade isečene lubenice
1 manji limun
10 većih jagoda
½ šolje vode (ukoliko procenite da je neophodno)

Komade lubenice i jagode bez peteljki ubacite u blender. Iscedite limun, pa njegov sok prelijte preko voća u blenderu. Pustite da se sve lepo sjedini i pomeša u blenderu, a malo vode dodajte ako mešavina bude previše gusta ili slatka. Sadržaj pažljivo prespite u silikonske ili plastične modle za sladoled. Zabodite drveni štapić u sredinu svakog sladoleda, pa ih prebacite u zamrzivač na 4-6 sati. Nakon toga, držeći pažljivo štapić, izvucite pojedinačne sladolede, podelite dragim ljudima, i naravno – uživajte!

(foto izvor: www.superhealthykids.com)
(foto izvor: www.superhealthykids.com)

Luksuzan veganski sladoled od lubenice

Suvišno je i naglašavati koliko je veganski sladoled od lubenice zdrav. Ako vam samo kažemo da u njemu ima kokosovog mleka i urmi, sve je jasno. Međutim, na kraju se suština svede na to kakav je ukus, a u ovom slučaju njega ima napretek. Posebno zbog toga što se dodaje i vanila. Bez trunke griže savesti i sa potpunim uživanjem, ovaj sladoled će postati vaša omiljena letnja poslastica.

(foto izvor: www.nutritioninthekitch.com)
(foto izvor: www.nutritioninthekitch.com)

Sastojci

1 ½ šolje očišćene i na komade isečene lubenice
1 konzerva kokosovog mleka
5 velikih urmi
½ kašičice vanila ekstrakta

Obavezno koristite sveže urme, a ne one dodatno zašećerene. Ne zaboravite da pre njihovog korišćenja izvadite velike koštice iz sredine. U slučaju da niste ljubitelj urmi, zamenite ih sa dve kašičice meda. Ukoliko imate štapić vanile, ukus će biti još intenzivniji od klasičnog ekstrakta. Onda iskoristite samo polovinu jednog štapića, jer je ukus veoma jak. Dakle, u blender ubacite komade lubenice, kokosovo mleko, urme (ili med), i ekstrakt (ili sadržaj štapića) vanile. Pustite da blender učini svoje, a onda sadržaj prebacite u metalni kalup za pečenje kolača. Stavite sladoled u zamrzivač na tri sata. Nakon toga ga izvadite i prebacite opet u blender, kako biste postigli svilenkastu teksturu sladoleda. Vratite ga u posudu, a zatim u zamrzivač na još 30 minuta. Kako biste upotpunili ukus, sladoled služite uz tanko nasečene trouglove sočne lubenice.

(foto izvor: www.nutritioninthekitch.com)
(foto izvor: www.nutritioninthekitch.com)

Oznake:

desertletolubenicaposlasticareceptisladoledvoce

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Najčudnije kombinacije hrane koje su ljudi probali
Prethodni

Najčudnije kombinacije hrane koje su ljudi probali

Hladne supe za vruće leto
Sledeći

Hladne supe za vruće leto

Sledeći
Hladne supe za vruće leto
26.07.2019.

Hladne supe za vruće leto

Prethodni
04.06.2019.

Najčudnije kombinacije hrane koje su ljudi probali

Najčudnije kombinacije hrane koje su ljudi probali

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖