• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Napravite preukusan španski omlet kod kuće

Napravite preukusan španski omlet kod kuće

CityMagazine
04.04.2021. 2 min Recepti

Danas vam predstavljamo recept za preukusno, sočno i izdašno jelo koje se često nalazi na trpezi Španaca, i to uglavnom u vidu lagane večere. Lokalno ga nazivaju tortilla de patatas i često je na menijima tamošnjih restorana, ali se lako može napraviti i kod kuće. U pitanju je naravno španski omlet, za čiju pripremu vam je potrebno svega nekoliko sastojaka, ali je važno da budu sveži i kvalitetni. Pre nego što pređemo na sam recept, vredi napomenuti i to da je ovo jelo podjednako ukusno kako toplo, tako i hladno, pa se može pripremiti i unapred. Može se jesti na razne načine, a mi vam predlažemo da ga degustirate uz kafu sa mlekom, kao ukusan i bogat branč. Ukoliko ste, pak, gurman, ovaj obrok možete obogatiti dodatkom nekog ljutkastog umaka, hrskavog hleba i osvežavajuće salate i tako ovaj gastro užitak podići na još viši nivo.

Sastojci:

  • 6-7 oljuštenih krompira
  • 1 crni luk, iseckan na sitno
  • ½ kašike soli, ili malo više, po ukusu
  • 1 ½ do 2 šolje maslinovog ulja, za prženje
  • 5 krupnih jaja
Napravite preukusan španski omlet kod kuće
Foto: Pinterest/ Things we make

Priprema:

Za početak, isecite krompir prvo na polovine, a zatim na kriške debljine oko 3mm. U činiji pomešajte crni luk i krompir, pospite solju i dobro promešajte.

Zagrejte ulje u većem teflonskom tiganju i to na umerenoj temperaturi, pa prespite povrće i ravnomerno ga rasporedite. Krompir treba gotovo u potpunosti da bude prekriven uljem, da bi lepo omekšao. Kada primetite da se lako razdvaja viljuškom, to znači da je spreman, da ga možete skoloniti sa vatre i lagano izvaditi iz tiganja. Sačekajte da se ohladi.

U zasebnoj činiji umutite jaja, ručno ili mikserom, pa prelijte prohlađen krompir u činiji. Ostavite da smesa odstoji pet minuta, a zatim ponovo pripremite tiganj. Na umerenoj vatri zagrejte preostalo maslinovo ulje, pa dodajte krompir sa jajima i pratite kako se peče po obodu. Kada primetite da se sa donje strane uhvatila korica, pažljivo okrenite omlet, bez obzira što je unutrašnjost i dalje tečna.

Ostavite omlet da se zapeče sa druge strane oko 3 do 4 minuta, pa isključite šporet, ali ostavite na ringli dodatna 2 minuta. Nakon toga, izvadite omlet na tanjir za serviranje, isecite na 6 ili 8 parčadi, poput pite, i prepustite se slasnom užitku. Prijatno!

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije iz naslovnog kolaža: Pinterest

Oznake:

izdašnojajakrompirslasnoŠPANSKI OMLETukusno

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Crna ovca: Najbolji sladoledi od sada i na Novom Beogradu
Prethodni

Crna ovca: Najbolji sladoledi od sada i na Novom Beogradu

Plazma Stiksi sa slanim kikirikijem i karamelom – novi ukus koji nas spaja
Sledeći

Plazma Stiksi sa slanim kikirikijem i karamelom – novi ukus koji nas spaja

Sledeći
Plazma Stiksi sa slanim kikirikijem i karamelom – novi ukus koji nas spaja
07.04.2021.

Plazma Stiksi sa slanim kikirikijem i karamelom – novi ukus koji nas spaja

Prethodni
01.04.2021.

Crna ovca: Najbolji sladoledi od sada i na Novom Beogradu

Crna ovca: Najbolji sladoledi od sada i na Novom Beogradu

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖