• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Napravite preukusan španski omlet kod kuće

Napravite preukusan španski omlet kod kuće

CityMagazine
04.04.2021. 2 min Recepti

Danas vam predstavljamo recept za preukusno, sočno i izdašno jelo koje se često nalazi na trpezi Španaca, i to uglavnom u vidu lagane večere. Lokalno ga nazivaju tortilla de patatas i često je na menijima tamošnjih restorana, ali se lako može napraviti i kod kuće. U pitanju je naravno španski omlet, za čiju pripremu vam je potrebno svega nekoliko sastojaka, ali je važno da budu sveži i kvalitetni. Pre nego što pređemo na sam recept, vredi napomenuti i to da je ovo jelo podjednako ukusno kako toplo, tako i hladno, pa se može pripremiti i unapred. Može se jesti na razne načine, a mi vam predlažemo da ga degustirate uz kafu sa mlekom, kao ukusan i bogat branč. Ukoliko ste, pak, gurman, ovaj obrok možete obogatiti dodatkom nekog ljutkastog umaka, hrskavog hleba i osvežavajuće salate i tako ovaj gastro užitak podići na još viši nivo.

Sastojci:

  • 6-7 oljuštenih krompira
  • 1 crni luk, iseckan na sitno
  • ½ kašike soli, ili malo više, po ukusu
  • 1 ½ do 2 šolje maslinovog ulja, za prženje
  • 5 krupnih jaja
Napravite preukusan španski omlet kod kuće
Foto: Pinterest/ Things we make

Priprema:

Za početak, isecite krompir prvo na polovine, a zatim na kriške debljine oko 3mm. U činiji pomešajte crni luk i krompir, pospite solju i dobro promešajte.

Zagrejte ulje u većem teflonskom tiganju i to na umerenoj temperaturi, pa prespite povrće i ravnomerno ga rasporedite. Krompir treba gotovo u potpunosti da bude prekriven uljem, da bi lepo omekšao. Kada primetite da se lako razdvaja viljuškom, to znači da je spreman, da ga možete skoloniti sa vatre i lagano izvaditi iz tiganja. Sačekajte da se ohladi.

U zasebnoj činiji umutite jaja, ručno ili mikserom, pa prelijte prohlađen krompir u činiji. Ostavite da smesa odstoji pet minuta, a zatim ponovo pripremite tiganj. Na umerenoj vatri zagrejte preostalo maslinovo ulje, pa dodajte krompir sa jajima i pratite kako se peče po obodu. Kada primetite da se sa donje strane uhvatila korica, pažljivo okrenite omlet, bez obzira što je unutrašnjost i dalje tečna.

Ostavite omlet da se zapeče sa druge strane oko 3 do 4 minuta, pa isključite šporet, ali ostavite na ringli dodatna 2 minuta. Nakon toga, izvadite omlet na tanjir za serviranje, isecite na 6 ili 8 parčadi, poput pite, i prepustite se slasnom užitku. Prijatno!

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije iz naslovnog kolaža: Pinterest

Oznake:

izdašnojajakrompirslasnoŠPANSKI OMLETukusno

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Crna ovca: Najbolji sladoledi od sada i na Novom Beogradu
Prethodni

Crna ovca: Najbolji sladoledi od sada i na Novom Beogradu

Plazma Stiksi sa slanim kikirikijem i karamelom – novi ukus koji nas spaja
Sledeći

Plazma Stiksi sa slanim kikirikijem i karamelom – novi ukus koji nas spaja

Sledeći
Plazma Stiksi sa slanim kikirikijem i karamelom – novi ukus koji nas spaja
07.04.2021.

Plazma Stiksi sa slanim kikirikijem i karamelom – novi ukus koji nas spaja

Prethodni
01.04.2021.

Crna ovca: Najbolji sladoledi od sada i na Novom Beogradu

Crna ovca: Najbolji sladoledi od sada i na Novom Beogradu

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖