Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Napravite ukusni prolećni potaž od graška

AUTOR: CityMagazine 21 Apr, 2020
Napravite ukusni prolećni potaž od graška

Nakon obilne uskršnje trpeze i raznih đakonija u kojima smo uživali prethodnih dana, sada je došao trenutak za nešto laganiju ishranu, te obroke pune svežeg voća i povrća koji će nam pomoći da očistimo organizam i dati nam dovoljnu količinu energije i hranljivih sastojaka. Lagane čorbice, salate i potaži svakako su na vrhu liste omiljenih prolećnih recepata, te vam tim povodom danas donosimo recept za ukusni potaž od graška u kome će uživati cela porodica!

Ne samo da je vrlo ukusan i kremast, već i vrlo zdrav i jednostavan za pripremu, a ukoliko vaši mališani ne vole da jedu povrće, ovo može biti jedan od načina da ga zavole. Zato se odmah selimo u kuhinju i krećemo sa pripremom…

Potrebno je:

2 kašike putera

2 crna luka, sitno iseckana

2 čena belog luka, sitno iseckana

1 kašičica tucane paprike

450 ml pilećeg bujona

600 g graška

malo korijandera

so, biber po ukusu

pavlaka i malo parmezana za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte dublju posudu, pa tu dodajte maslac, crni luk, beli luk i tucanu papriku. Propržite sve zajedno oko 5 minuta dok luk ne omekša i ne dobije zlatnobraon boju.

Nakon toga sipajte pileći bujon i grašak, pa kada provri ostavite nekoliko minuta da se lagano kuva, dok grašak ne omekša.

Dodati so, biber i korijander, pa sve izblendajte štapnim mikserom dok ne dobijete finu kremastu teksturu. Ukoliko je previše gusto, dodajte malo tople vode kako biste razredili potaž.

Sipajte u posude za serviranje, pa sve dekorišite pavlakom, i pospite malo parmezana za dodatni šmek. Osim toga, možete dodati i omiljene semenke, listiće nane, seckanu zelenu papriku, vlašac ili mirođiju. Prijatno!

Izvor: Vogue France

Fotografije: Pinterest

Najčitanije

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…