• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

CityMagazine
28.09.2022. 1 min Recepti

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji je bolji način za to od domaćih hranljivih supa, čorbi i potaža?! Iz tog razloga, danas vam donosimo recept za kremasti potaž od karfiola koji hrani i greje telo i jača imunitet. Stoga, čak i ukoliko ne volite ovo povrće, obavezno probajte ovaj recept – verujemo da ćete biti oduševljeni.

Potrebno je:

  • pola glavice karfiola srednje veličine
  • 1 šaka prokelja
  • 2 krompira
  • pola luka
  • 2 kašike neutralne pavlake
  • 1 mali komad putera
  • 4 jajeta (opciono)
  • 2 kašike bundevinog ulja
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • začini po ukusu
Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje
Photo by Samee Anderson on Unsplash

Priprema:

1. Operite, očistite i isecite karfiol i prokelj na sitne komade. Krompir oljuštite i isecite na komade.

2. Na kašiki maslinovog ulja propržite luk, pa dodajte karfiol, krompir i prokelj. Zatim postepeno dodajte oko 1 litar vode. Kada provri, pustite da se supa kuva na umerenoj vatri oko 10 minuta, odnosno dok povrće ne omekša.

3. Po želji, u međuvremenu pripremite poširana jaja.

4. Kada su svi sastojci omekšali, izmešajte ih štapnim mikserom. Zatim u potaž umešajte puter, neutralnu pavlaku i začine po ukusu. Sve dobro izmešati, pa ako potaž nije dovoljno kremast, dodajte još malo neutralne pavlake.

5. U tanjir prvo stavite poširano jaje (po želji), pa polako sipajte potaž. Sve prelijte bundevinim uljem i poslužite. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Shutterstock

Oznake:

jesenji receptkremastopotaž od karfiolaprokeljukusnozdravo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala
Prethodni

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show
Sledeći

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Sledeći
Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show
28.09.2022.

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Prethodni
27.09.2022.

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖