Novogodišnje zvezdice – recept za hrskavu i ukusnu poslasticu sa višnjama i čokoladom
Novogodišnje zvezdice su ukusan i dekorativan kolač koji smo imali prilike da vidimo nedavno u epizodi emisije „Praktična žena”, a koji je odličan izbor za praznike. Kombinacija višanja, crne čokolade i likera od badema, ušuškana u hrskavo lisnato testo, predstavlja savršen praznični zalogaj koji će oduševiti vaše ukućane i drage goste. U nastavku pogledajte recept i video:
Novogodišnje zvezdice
Sastojci:
- 2 bloka lisnatog testa
- 300 g višanja
- 30 ml likera od badema
- 100 g crne čokolade
- 3 kašike šećera
Priprema:
- Višnje skuvajte sa likerom i šećerom, a zatim izmiksajte tako da napravite džem.
- U višnje dodajte crnu čokoladu, pa ovim nadevom premažite prvu koru od tanko rasklagijanog lisnatog testa, pa preklopite drugom korom.
- Pomoću zvezdastog kalupa vadite zvezdice, pa ih pecite u plehu obloženom pek papirom na 180°C oko 30 min.
- Gotove i prohlađene novogodišnje zvezdice pospite šećerom u prahu i uživajte u savršeno hrskavim zvezdicama punim sočnog fila. Prijatno!
Detaljan postupak možete pogledati u videu koji sledi.
No Comment! Be the first one.