• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Osvežavajuća Cezar salata sa testeninom

Osvežavajuća Cezar salata sa testeninom

CityMagazine
25.07.2021. 2 min Recepti

Postoji bezbroj varijacija na temu kada su u pitanju salate, a tokom leta se često odlučujemo za njih jer su laganije za pripremu i obično ne podrazumevaju predugu termičku obradu, odnosno dodatno zagrevanje doma. Neko više voli hrskavu zelenu salatu sa dodacima, a neko salatu sa testeninom, ali one se mogu iskombinovati u jednu zanimljivu i osvežavajuću varijantu Cezar salate.

Umesto jaja, ova salata sadrži avokado, što doprinosi tome da bude još kremastija u odnosu na originalnu Cezar salatu. Dresing koji napravite za nju ide odlično uz sveže zeleno povrće i testeninu, ali može se i koristiti za umakanje pereca, pita hleba, tortilja čipsa i drugih vrsta povrća.

Sastojci:

Za dresing:

  • 1/4 šolje dižonskog senfa
  • 1/4 šolje sveže ceđenog limunovog soka
  • 2 kašike Vorčester sosa
  • 2 manja avokada, oljuštena i očišćena
  • 1 kašika izgnječenog belog luka
  • 2 kašičice namaza od inćuna (nije obavezno)
  • 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 šolje sitno rendanog parmezana, i još malo za serviranje
  • 1/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera

Za salatu:

  • Oko 200 grama testenine, fusili ili pene
  • 2 glavice rimske zelene salate (romana)
  • 1 i po šolja krutona
Osvežavajuća Cezar salata sa testeninom

Priprema:

  1. U blender stavite senf, limunov sok, Vorčester sos, avokao, beli luk i namaz od inćuna i dobro izblendajte. Dok blender radi, polako dodajte maslinovo ulje, a po završetku sipajte sve u jednu činiju u koju ćete dodati i rendani parmezan i biber.
  2. Stavite veliku šerpu vode da proključa i dodajte testeninu. Kuvajte tako da ostane al dente, 8 do 10 minuta, ili u skladu sa uputstvima na pakovanju. Procedite i sipajte u čistu veliku činiju da se ohladi.
  3. Isecite zelenu salatu na komade oko 3 cm i dodajte ih u činiju sa testeninom. Sipajte dresing preko toga i dobro promešajte sve sastojke.
  4. Dodajte tome i krutone i ukrasite parmezanom. Možete poslužiti odmah, ili staviti u frižider da se rashladi, poklopljeno.

Savet plus:

Ukoliko nećete salatu poslužiti odmah, nemojte da dodajete krutone u činiju jer će postati gnjecavi. Salatu prekrijte plastičnom folijom i držite u frižideru do 48 sati.

Izvor: Pure Wow

Fotografije: Robert Bredvad/The Secret Ingredient Cookbook

Oznake:

cezar salatatestenine

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Retro kuhinja: Bamija
Prethodni

Retro kuhinja: Bamija

10 najskupljih namirnica na svetu
Sledeći

10 najskupljih namirnica na svetu

Sledeći
10 najskupljih namirnica na svetu
01.08.2021.

10 najskupljih namirnica na svetu

Prethodni
24.07.2021.

Retro kuhinja: Bamija

Retro kuhinja: Bamija

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    AI bend
    DA SE P(L)OČASTIMO: Mašine su došle da zavladaju, pa smo rešili da recenziramo album AI benda The Velvet Sundown
    Miloš Dašić
    Zdravko Čolić
    Za ovu svoju pesmu Zdravko Čolić kaže da je najbolja, ali ne sme da je peva uživo: “Svaki čovek ovu pesmu može napisati o svojoj ženi”
    CityMagazine
    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine
    film
    Kako je ruska pesma o vojniku na frontu inspirisala domaći hit film: Pre 30 godina je bila premijera ostvarenja koje i danas gledamo sa knedlom u grlu
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖