Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Osvežavajuća Cezar salata sa testeninom

AUTOR: CityMagazine 25 Jul, 2021
Osvežavajuća Cezar salata sa testeninom

Postoji bezbroj varijacija na temu kada su u pitanju salate, a tokom leta se često odlučujemo za njih jer su laganije za pripremu i obično ne podrazumevaju predugu termičku obradu, odnosno dodatno zagrevanje doma. Neko više voli hrskavu zelenu salatu sa dodacima, a neko salatu sa testeninom, ali one se mogu iskombinovati u jednu zanimljivu i osvežavajuću varijantu Cezar salate.

Umesto jaja, ova salata sadrži avokado, što doprinosi tome da bude još kremastija u odnosu na originalnu Cezar salatu. Dresing koji napravite za nju ide odlično uz sveže zeleno povrće i testeninu, ali može se i koristiti za umakanje pereca, pita hleba, tortilja čipsa i drugih vrsta povrća.

Sastojci:

Za dresing:

  • 1/4 šolje dižonskog senfa
  • 1/4 šolje sveže ceđenog limunovog soka
  • 2 kašike Vorčester sosa
  • 2 manja avokada, oljuštena i očišćena
  • 1 kašika izgnječenog belog luka
  • 2 kašičice namaza od inćuna (nije obavezno)
  • 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 šolje sitno rendanog parmezana, i još malo za serviranje
  • 1/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera

Za salatu:

  • Oko 200 grama testenine, fusili ili pene
  • 2 glavice rimske zelene salate (romana)
  • 1 i po šolja krutona

Priprema:

  1. U blender stavite senf, limunov sok, Vorčester sos, avokao, beli luk i namaz od inćuna i dobro izblendajte. Dok blender radi, polako dodajte maslinovo ulje, a po završetku sipajte sve u jednu činiju u koju ćete dodati i rendani parmezan i biber.
  2. Stavite veliku šerpu vode da proključa i dodajte testeninu. Kuvajte tako da ostane al dente, 8 do 10 minuta, ili u skladu sa uputstvima na pakovanju. Procedite i sipajte u čistu veliku činiju da se ohladi.
  3. Isecite zelenu salatu na komade oko 3 cm i dodajte ih u činiju sa testeninom. Sipajte dresing preko toga i dobro promešajte sve sastojke.
  4. Dodajte tome i krutone i ukrasite parmezanom. Možete poslužiti odmah, ili staviti u frižider da se rashladi, poklopljeno.

Savet plus:

Ukoliko nećete salatu poslužiti odmah, nemojte da dodajete krutone u činiju jer će postati gnjecavi. Salatu prekrijte plastičnom folijom i držite u frižideru do 48 sati.

Izvor: Pure Wow

Fotografije: Robert Bredvad/The Secret Ingredient Cookbook

Najčitanije

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Jedina slika koja treba da obiđe svet posle subotnjeg prajda, a nije golišavi lik pored crkve

Još jedan prajd je došao i prošao. Puno je izrečenih stvari, puno nezadovoljstva, kontraverzi ali i lepih sećanja i trenutaka…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…