Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovaj brzi recept za šakšuku idealan je za branč

AUTOR: CityMagazine 16 Jun, 2020
Ovaj brzi recept za šakšuku idealan je za branč

Dobri recepti nikad nisu naodmet, bez obzira na to u koje doba dana mogu da se konzumiraju i odakle potiču. Ono što jeste važno je koji su sve sastojci neophodni za kompletno uživanje i koliko vremena morate potrošiti na pripremu.

Šakšuka je jelo poreklom iz arapskih zemalja, koje se tipično služi za doručak, ali može da bude i dobra varijanta za branč, odnosno užinu u toku dugog i napornog dana. Bitan deo tradicionalne arome šakšuke je paradajz, ali ovom prilikom ćemo vam predstaviti recept koji umesto paradajza koristi zeleno povrće bogato proteinima. U pitanju je zdrav recept bogat vlaknima, vitaminom K i naravno proteinima.

Sastojci:

  • 5 špargli
  • 2 stabljike celera
  • Četvrtina praziluka
  • 1 zelena paprika
  • 150g šampinjona
  • 4 jajeta
  • 3/4 konzerve zelenog sočiva
  • 600ml bujona od povrća
  • 2 pregršta spanaća
  • 1 mladi luk
  • Pola kašičice muskatnog orašćića
  • Pola kašičice mlevene paprike
  • 2 čena belog luka, seckana
  • Peršun
  • Tucana paprika
  • Seme susama
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Stavite sve sveže povrće (osim mladog luka) u veliki tiganj i propržite na maslinovom ulju 3 minuta
  2. Dodajte muskatni oraščić, beli luk i 50ml bujona od povrća i nastavite da mešate 5 minuta
  3. Dodajte sočivo, spanać i preostali bujon i krčkajte još 8-10 minuta
  4. Kašikom napravite četiri udubljenja za jaja, poput bunara, i razbijte po jedno jaje u svaki od njih
  5. Krčkajte dok se jaja ne skuvaju. Možete ubrzati proces poklapanjem tiganja

Izvor: Stylist

Fotografije: Brunch In Paris

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…