• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ovaj brzi recept za šakšuku idealan je za branč

CityMagazine
16.06.2020. 1 min Recepti

Dobri recepti nikad nisu naodmet, bez obzira na to u koje doba dana mogu da se konzumiraju i odakle potiču. Ono što jeste važno je koji su sve sastojci neophodni za kompletno uživanje i koliko vremena morate potrošiti na pripremu.

Šakšuka je jelo poreklom iz arapskih zemalja, koje se tipično služi za doručak, ali može da bude i dobra varijanta za branč, odnosno užinu u toku dugog i napornog dana. Bitan deo tradicionalne arome šakšuke je paradajz, ali ovom prilikom ćemo vam predstaviti recept koji umesto paradajza koristi zeleno povrće bogato proteinima. U pitanju je zdrav recept bogat vlaknima, vitaminom K i naravno proteinima.

Sastojci:

Povezani članci

Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

  • 5 špargli
  • 2 stabljike celera
  • Četvrtina praziluka
  • 1 zelena paprika
  • 150g šampinjona
  • 4 jajeta
  • 3/4 konzerve zelenog sočiva
  • 600ml bujona od povrća
  • 2 pregršta spanaća
  • 1 mladi luk
  • Pola kašičice muskatnog orašćića
  • Pola kašičice mlevene paprike
  • 2 čena belog luka, seckana
  • Peršun
  • Tucana paprika
  • Seme susama
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Stavite sve sveže povrće (osim mladog luka) u veliki tiganj i propržite na maslinovom ulju 3 minuta
  2. Dodajte muskatni oraščić, beli luk i 50ml bujona od povrća i nastavite da mešate 5 minuta
  3. Dodajte sočivo, spanać i preostali bujon i krčkajte još 8-10 minuta
  4. Kašikom napravite četiri udubljenja za jaja, poput bunara, i razbijte po jedno jaje u svaki od njih
  5. Krčkajte dok se jaja ne skuvaju. Možete ubrzati proces poklapanjem tiganja

Izvor: Stylist

Fotografije: Brunch In Paris

Oznake:

brančdorucakjajaproteinišakšuka

Povezani članci

Dutch Baby: Slasna palačinka iz rerne koja se brzo pravi i još brže pojede

Večera koja topi kilograme, čisti creva i ubrzava metabolizam

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Slatkiši inspirisani Rubikovom kockom

Sledeći

Recept za osvežavajuću hladnu supu od tikvica i feta sira

Sledeći
19.06.2020.

Recept za osvežavajuću hladnu supu od tikvica i feta sira

Prethodni
15.06.2020.

Slatkiši inspirisani Rubikovom kockom

Najnovije

Beyonce
„Bilo je mnogo negativnih stvari“: Bijonsina ćerka je odgovorila na kritike na najbolji mogući način
CityMagazine
Takmičari iz emisije „Squid Game: The Challenge“ prete tužbom protiv Netflixa i producenata tvrdeći da su povređeni tokom snimanja
CityMagazine
Pantelija
Da li znate koliko je tačno godina imao Pantelija? Detalj iz „Maratonaca“ koji posle 40 godina i dalje zbunjuje mnoge
Ivana Milošević
Istinita priča o psu Titini koji je bio deo polarne ekpedicije stigla u bioskope
CityMagazine
Marčelo sa bendom otkriva šta da očekujemo na koncertu u MTS Dvorani 5. decembra
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖