Ovaj jednostavni recept će vam pomoći da iskoristite zaostali hleb
Svakom od nas se sa vremena na vreme desi da nam ostane malo hleba koji treba pojesti što pre, kako se ne bi ubajatio, a nemamo ideje ili sastojke da to i učinimo. Naročito kada je veče i već smo gladni. Dobra vest je da postoji jedan italijanski recept za koji nije potrebno puno sastojaka, a koji je gotov za samo desetak minuta.
U pitanju je jednostavni recept za salatu sa hlebom, pod nazivom panzanella. Ako su vam dosadile prženice, a jede vam se nešto što se sprema brzo i lako, ovo je pravi recept za vas. Prvobitni recept je poreklom iz Toskane, a u ovoj izmenjenoj varijanti iskorišćen je origano umesto bosiljka i dodate su masline i feta sir. Postoje varijante u koje se dodaje senf, jabukovo sirće, mocarela i drugi sastojci, a na vama je da dodatno eksperimentišete ako želite. U svakom slučaju, predstavlja pravo letnje večernje osveženje.
Sastojci za 1 porciju:
- 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
- 2 i po kašičice balzamika
- 1 čen belog luka, sitno seckan
- Pola kašičice sušenog origana (može i bosiljak)
- Košer so
- 1 krastavac, oljušten i iseckan
- Oko 100 grama polubajatog hleba, od bageta, somuna ili po izboru
- Jedan iseckan paradajz
- 120 grama fete, mrvljene
- Jedan mali crveni luk, iseckan na sitno
- 6 maslina bez koštice
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, balzamiko beli luk, origano i malo soli i mutite dok se ne sjedini. Dodajte krastavac, hleb, paradajz, fetu, crveni luk i masline. Rukom promešajte tako da se svi sastojci rasporede jednako u svim delovima salate. Poslužite na sobnoj temperaturi.
Izvor: Pure Wow
Naslovna fotografija: thejamlab.co/theoriginaldish.com
No Comment! Be the first one.