• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ovakvim kokicama teško je odoleti

Ovakvim kokicama teško je odoleti

CityMagazine
18.03.2021. 2 min Recepti

Kokice su nešto što većina ljudi voli i što predstavlja odličan izbor za grickanje uz gledanje serije ili filma, što u poslednje vreme radimo često. Dobra stvar u vezi sa njima je što se brzo pripremaju i što su ukusne i bez dodataka, ali to ne znači da ne postoje razne kombinacije koje možete isprobati. Takva je na primer ova koju vam danas predlažemo, a čije zvezde su beli luk i parmezan. Kokice možete napraviti i u mikrotalasnoj ako je imate, ali mi ipak preporučujemo klasičnu pripremu u dubokom tiganju ili šerpi sa poklopcem. Trebaće vam samo desetak minuta, zato nećemo dužiti.

Sastojci:

  • Četvrtina šolje kukuruza kokičara
  • 6 čenova belog luka, gnječenih ili usitnjenih (može i 3/4 kašičice praha od belog luka)
  • 4 kašike slanog putera
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 1/4 kašičice suve majčine dušice
  • 1/4 kašičice suvog bosiljka
  • 1/4 kašičice suvog origana
  • So i biber po ukusu
  • Tucana paprika po ukusu
Ovakvim kokicama teško je odoleti

Priprema:

  1. Pripremite kokice po uputstvu sa pakovanja, a dok one puckaju, stavite beli luk i puter u tiganj ili u neku posudu pa u mikrotalasnu.
  2. Zagrevajte oko 15 sekundi, odnosno dok se puter ne istopi delimično. Koristeći avan ili zadnji deo kašike, dobro usitnite beli luk i umešajte ga u puter.
  3. Dodajte sir u tu mešavinu i promešajte. Vratite na izvor toplote dok se puter ne istopi potpuno, odnosno još oko 10 sekundi. Nakon toga bi trebalo da možete da ga sipate bez zahvatanja kašikom. U mešavinu dodajte začine, so, biber i tucanu papriku i rasporedite ih tako da budu jednako zastupljene u svim delovima.
  4. Sipajte polovinu gotovih kokica u veliku činiju i nalijte polovinu napravljene mešavine. Prekrijte činiju aluminijumskom folijom i potom dobro promešajte. Sipajte ostatak kokica, a potom i ostatak mešavine i ponovite postupak mešanja. Uživajte u grickanju!

Izvor: Pure Wow

Fotografije: Unsplash

Oznake:

grickanjekokiceparmezanputer

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Napravite restoranski užitak i kod kuće
Prethodni

Napravite restoranski užitak i kod kuće

Globalno poznata Costa kafa od sada i u Srbiji
Sledeći

Globalno poznata Costa kafa od sada i u Srbiji

Sledeći
Globalno poznata Costa kafa od sada i u Srbiji
22.03.2021.

Globalno poznata Costa kafa od sada i u Srbiji

Prethodni
17.03.2021.

Napravite restoranski užitak i kod kuće

Napravite restoranski užitak i kod kuće

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖