• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ovakvu sarmu sigurno niste jeli: Isprobajte novi recept i od sada ćete samo ovako spremati vaše omiljeno jelo
Foto: Murat Subatli / Panthermedia / Profimedia

Ovakvu sarmu sigurno niste jeli: Isprobajte novi recept i od sada ćete samo ovako spremati vaše omiljeno jelo

CityMagazine
07.04.2024. 2 min Recepti

Sarma je omiljeno jelo na našim prostorima, a sada možete da pokušate da napravite malo drugačiju verziju tako što ćete pirinač zameniti karfiolom.

Ovo povrće sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6 i B9, minerale i korisne fitokemikalije. Dobar je izvor vlakana, proteina, fosfora, kalijuma i ima visok sadržaj vitamina C. Karfiol sadrži kalijum, mineral koji je veoma važan za razvoj kostiju i mišića.

Recept za ovu neobičnu verziju sarme pripremio je nutricionista Kenan Mandra.

Sastojci:

12 velikih listova kupusa (600 g)

1 srednja glavica karfiola (iseckan kao ruža), otprilike 450 g

500g mlevene govedine

¼ šolje luka isečenog na kockice

2 čena belog luka (mleveno)

1 veliko jaje

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica soli

½ kašičice crnog bibera

½ kašičice paprike

1 šolja paradajz sosa

½ šolje goveđe supe

¼ šolje rendanog mocarela sira po želji.

Po želji seckani svež peršun za ukras

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Prokuvajte veliki lonac vode i blanširajte listove kupusa 2-3 minuta dok ne postanu savitljivi.

Ocediti i ostaviti na stranu. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk i beli luk, dinstajte dok ne postanu providni. Pojačajte vatru na srednju i dodajte mlevenu govedinu, kuvajte dok ne porumeni.

Ocedite višak masnoće. U većoj činiji pomešajte iseckani (iseckan) karfiol, kuvanu mlevenu govedinu, jaje, so, biber i papriku. Dobro promešati. Položite list kupusa i u sredinu stavite deo fila.

Preklopite sa strane i urolajte lim da prekrije fil. Ponovite sa preostalim listovima i punjenjem. Sipajte polovinu paradajz sosa na dno posude za pečenje. Stavite sarme šavom nadole u ​​činiju i prelijte preostalim sosom i goveđom čorbom.

Pokrijte folijom i pecite 30 minuta. Ako koristite sir, uklonite foliju, pospite sirom i pecite još 10 minuta ili dok se sir ne otopi. Pre serviranja po želji ukrasite svežim peršunom.

Prijatno!

Oznake:

sarma

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Dobrodošli u pizza raj: Nezaobilazna mesta za sve ljubitelje italijanskog specijaliteta koja morate da posetiti što pre
Prethodni

Dobrodošli u pizza raj: Nezaobilazna mesta za sve ljubitelje italijanskog specijaliteta koja morate da posetiti što pre

ćevapi
Sledeći

Ćevapi: Da li znate koliko vrsta postoji i kako da ih razlikujete?

Sledeći
ćevapi
08.04.2024.

Ćevapi: Da li znate koliko vrsta postoji i kako da ih razlikujete?

Prethodni
06.04.2024.

Dobrodošli u pizza raj: Nezaobilazna mesta za sve ljubitelje italijanskog specijaliteta koja morate da posetiti što pre

Dobrodošli u pizza raj: Nezaobilazna mesta za sve ljubitelje italijanskog specijaliteta koja morate da posetiti što pre

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖