• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ovakvu sarmu sigurno niste jeli: Isprobajte novi recept i od sada ćete samo ovako spremati vaše omiljeno jelo
Foto: Murat Subatli / Panthermedia / Profimedia

Ovakvu sarmu sigurno niste jeli: Isprobajte novi recept i od sada ćete samo ovako spremati vaše omiljeno jelo

CityMagazine
07.04.2024. 2 min Recepti

Sarma je omiljeno jelo na našim prostorima, a sada možete da pokušate da napravite malo drugačiju verziju tako što ćete pirinač zameniti karfiolom.

Ovo povrće sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6 i B9, minerale i korisne fitokemikalije. Dobar je izvor vlakana, proteina, fosfora, kalijuma i ima visok sadržaj vitamina C. Karfiol sadrži kalijum, mineral koji je veoma važan za razvoj kostiju i mišića.

Recept za ovu neobičnu verziju sarme pripremio je nutricionista Kenan Mandra.

Sastojci:

12 velikih listova kupusa (600 g)

1 srednja glavica karfiola (iseckan kao ruža), otprilike 450 g

500g mlevene govedine

¼ šolje luka isečenog na kockice

2 čena belog luka (mleveno)

1 veliko jaje

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica soli

½ kašičice crnog bibera

½ kašičice paprike

1 šolja paradajz sosa

½ šolje goveđe supe

¼ šolje rendanog mocarela sira po želji.

Po želji seckani svež peršun za ukras

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Prokuvajte veliki lonac vode i blanširajte listove kupusa 2-3 minuta dok ne postanu savitljivi.

Ocediti i ostaviti na stranu. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk i beli luk, dinstajte dok ne postanu providni. Pojačajte vatru na srednju i dodajte mlevenu govedinu, kuvajte dok ne porumeni.

Ocedite višak masnoće. U većoj činiji pomešajte iseckani (iseckan) karfiol, kuvanu mlevenu govedinu, jaje, so, biber i papriku. Dobro promešati. Položite list kupusa i u sredinu stavite deo fila.

Preklopite sa strane i urolajte lim da prekrije fil. Ponovite sa preostalim listovima i punjenjem. Sipajte polovinu paradajz sosa na dno posude za pečenje. Stavite sarme šavom nadole u ​​činiju i prelijte preostalim sosom i goveđom čorbom.

Pokrijte folijom i pecite 30 minuta. Ako koristite sir, uklonite foliju, pospite sirom i pecite još 10 minuta ili dok se sir ne otopi. Pre serviranja po želji ukrasite svežim peršunom.

Prijatno!

Oznake:

sarma

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Dobrodošli u pizza raj: Nezaobilazna mesta za sve ljubitelje italijanskog specijaliteta koja morate da posetiti što pre
Prethodni

Dobrodošli u pizza raj: Nezaobilazna mesta za sve ljubitelje italijanskog specijaliteta koja morate da posetiti što pre

ćevapi
Sledeći

Ćevapi: Da li znate koliko vrsta postoji i kako da ih razlikujete?

Sledeći
ćevapi
08.04.2024.

Ćevapi: Da li znate koliko vrsta postoji i kako da ih razlikujete?

Prethodni
06.04.2024.

Dobrodošli u pizza raj: Nezaobilazna mesta za sve ljubitelje italijanskog specijaliteta koja morate da posetiti što pre

Dobrodošli u pizza raj: Nezaobilazna mesta za sve ljubitelje italijanskog specijaliteta koja morate da posetiti što pre

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Supermen
    Gledao sam novog Supermena, i postoji jedan detalj koji se Srbima možda neće dopasti
    Miloš Dašić
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    CityMagazine
    Tymock
    DA SE P(L)OČASTIMO: Poezija je rokenrol, a Tymock ima jedno od najoriginalnijih izdanja godine
    Miloš Dašić
    festival
    Da li se ovo prvi put dešava kod nas: Festival u Srbiji je otkazao izvođača, a fanovi su se zbog toga zapravo obradovali
    CityMagazine
    Exit
    Himna studentskih protesta čuće se večeras na otvaranju Exita: Najpopularnija pesma u Srbiji otvara festival
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖