Ovo je najbolja metoda za podgrevanje pice: Vrh će ostati mekan, a testo hrskavo
Dok pica može imati božanski ukus kada je sveža, ako se sledećeg dana ponovo zagreje u mikrotalasnoj, često nema baš najbolji ukus. Međutim, kuvar Dom Melier tvrdi da ponovno zagrevanje kriški u tiganju zapravo čini veliku razliku, naglašavajući da je to „jedini način“ da dobijete picu kakvu želite.
“Uzmite parče i svoju veliki tiganj sa poklopcem i zagrejte picu.
“Mikrotalasna je loša jer će picu biti teško žvakati, rerna je loša jer će sve biti previše hrskavo”, rekao je kuvar.
Kad se tiganj zagreje, Dom kaže da treba da stavite jednu krišku, bez ulja ili putera. Trebalo bi da stoji na tiganju oko 30 sekundi do jednog minuta, pre nego što sipate malo vode u tiganj. Dom nije potvrdio koliko je vode bilo potrebno, ali je koristio malu posudu veličine petrijeve posude.
@dommelier The right way to reheat pizza on the stove #pizza ♬ original sound – Dom
“Ovo je zapravo najbolji način da podgrejete picu. Ili možete da je jedete hladnu jer je i to dobro – volim hladnu picu!”, dodao je kuvar.
Ovaj trik je mnoge oduševio, što možemo videti i po komentarima:
„Probao sam i najbliže je svežoj pici“. Druga osoba je dodala: „Upravo to radim, pica je neverovatna“, prenosi Mirror.