Ovo voće i povrće postaje sve popularnije u svetu
Svetske trendove kada je hrana u pitanju u velikoj meri diktiraju društveni mediji. Na njima se u poslednje vreme izdvojilo par namirnica – voća i povrća koji su trenutno popularni.
Morske alge
Jedan od proizvoda koji se sve više koristi u restoranima su morske alge. Osim toga, one se sve češće konzumiraju u domaćinstvima kao užina, u vidu čipsa. Imaju potencijalne zdravstvene koristi, što povećava trend hrane na bazi biljaka.
Džekfrut ili nangka
Jugoistočna Azija već dugo je veliki potrošač džekfruta – namirnice koja se koristi kao veganski protein jer tokom kuvanja dobija kvalitet sličan onom kakav ima meso. Potrošači se sve više opredeljuju za biljne hamburgere, što restoranima pruža mogućnosti da koriste biljke za oponašanje mesa.
Bundeva sa medom i orasima
https://www.instagram.com/p/Bst7lvOlrvL/?utm_source=ig_embed
Intenzivno aromatizovana – mnogo više od tradicionalne bundeve. Sve više i više ljudi kupuje i konzumira ovakvu vrstu bundeve.