• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Oženi me piletina
Foto: Shutterstock / DronG

Da li ste čuli za “oženi me” piletinu? Viralni recept sa Tiktoka uz koji kao gratis prilog ide i verenički prsten

CityMagazine
10.11.2023. 3 min Recepti

Kremasta piletina sa sušenim paradajzom i začinskim biljem pravi se vrlo jednostavno, a ukus je nenadmašan.

Piletina je mnogima omiljeno meso, a u prilog joj ide i to što se zaista slaže uz brojna jela. Iako možda mislite da ne postoji recept koji niste isprobali, razmislite opet. Naime, ovaj recept postao je hit na TikToku zahvaljujući tvrdnjama da je toliko dobro da ako ga nekome pripremite, da ćete se na kraju i venčati, prenosi Večernji list.

Jednostavni sastojci, neverovatni ukusi i biće na vašem stolu za 25 minuta. Zaronite u zalogaj nežnih pilećih prsa sa sušenim paradajzom, začinskim biljem i bogatim sosom od pavlake. Minimalni broj sastojaka čini ovaj recept jeftinim i lakim za kupovinu, a možete ga praviti kada imate porodični ručak, dejt sa posebnom osobom ili i samo za sebe.

@gimme.delicious Marry Me Chicken is one of the best ways to cook chicken breasts! Tender and juicy chicken breasts cooked in a creamy sun-dried tomato sauce – the perfect combination for an easy weeknight dinner. #recipes #marrymechicken #cooking #food #dinner #lowcarb #tuscanchicken #healthydinner #dinnerideas #chickenbreast ♬ Thing of Beauty – Danger Twins

Sastojci:

– 3 velika komada pilećih prsa bez kostiju i kože ili 6 pilećih filea (otprilike jedan kilogram mesa) prethodno posušeni tapkanjem kuhinjskim ubrusom
– malo soli i crnog papra
– 30 g brašna
– 45 ml maslinovog ulja, plus još malo po potrebi
– 40 g – 3 kašike neslanog maslaca
– 3 čena belog luka, naseckana
– 1 kašika sosa od paradajza
– ½ kašičice sušenog origana
– crvena paprika, po ukusu
– 240 ml pilećeg bujona
– 120-180 ml pavlake za kuvanje
– 40 g narendanog parmezana
– 70 grama sušenog paradajza u ulju
– sveži bosiljak, za posluživanje

Priprema:

Ako koristite pileća prsa, počnite od najdebljeg kraja i prerežite svaki komad pilećih prsa vodoravno na pola tako da na kraju dobijete ukupno 6 komada. Obe strane mesa dobro posolite i pobiberite.

Savet: Kako biste lakše sekli meso, pileća prsa stavite u zamrzivač na 20 minuta. U tanjir stavite brašno, a zatim uvaljajte zasebno svaki komad filea. Tako uvaljano meso složite na poslužavnik ili veliki tanjir u jednom sloju.

Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi. Kad se zagreje, smanjite vatru i dodajte maslac. Čim se rastopi dodajte meso i pecite dok ne porumeni s jedne strane oko 5 minuta. Okrenite i pecite na drugoj strani dok isto ne porumeni, otprilike 4 do 5 minuta. Učinite to u serijama i izbegavajući natrpavanje tiganja i ako je potrebno, dodajte još ulja. Pečeno meso prebacite na tanjir ili poslužavnik.

Smanjite vatru na nisku, pa u isti taj tiganj dodajte beli luk i lagano dinstajte, često mešajući, dok ne zamiriše, otprilike 1 do 2 minuta. Dodajte sos od paradajza, pa mešajući dinstajte oko 2 minuta, sve dok boja ne potamni. Zatim dodajte origano i ljuskice crvene paprike, po ukusu. Pojačajte vatru na srednju, dodajte bujon. Pustite da se lagano kuva, stružući sve komadiće s dna posude, sve dok se tečnost ne smanji za pola, oko 5 minuta.

Dodajte pavlaku i lagano mešajte sve dok se sos ne zgusne, oko 3 minuta. Pažljivo kuvajte i smanjite vatru ako je potrebno, važno je da pustite da se lagano krčka. Umešajte parmezan i sušeni paradajz. Po želji dodajte još pavlake i začinite sos. Vratite piletinu u tiganj da se zagreje, oko 4 minuta. Zatim skinite s vatre i po vrhu pospite bosiljak.

Prijatno!

Oznake:

oženi me piletinapiletinatiktok

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Musaka, recept sa krompirom
Prethodni

Musaka, recept sa krompirom

Doboš torta
Sledeći

Doboš torta, recept slavnog poslastičara koji je izmislio

Sledeći
Doboš torta
11.11.2023.

Doboš torta, recept slavnog poslastičara koji je izmislio

Prethodni
09.11.2023.

Musaka, recept sa krompirom

Musaka, recept sa krompirom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine
    film
    Kako je ruska pesma o vojniku na frontu inspirisala domaći hit film: Pre 30 godina je bila premijera ostvarenja koje i danas gledamo sa knedlom u grlu
    CityMagazine
    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević
    exit
    Jubilarni EXIT festival uz više od 200.000 posetilaca odbranio slobodu uz poruku da su ljubav i svetlost nezaustavljivi
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖