• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Paradajz u teglama: Zimnica koju pravite lako
Paradajz u tegli, foto: NATALIA MAMYSHEVA / Alamy / Alamy / Profimedia

Paradajz u teglama: Zimnica koju pravite lako

CityMagazine
31.08.2023. 1 min Recepti

Paradajz u tegli je sjajna zimnica, a veoma se lako pravi.

Evo jednog jednostavnog recepta za pripremu paradajza u tegli
Potrebno je:

5 kg zrelog paradajza
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
kašičica bibera
kašičica sušenog bosiljka
kašičica sušenog origana
kašičica sušenog peršuna
kašičica sušenog celera
čen belog luka
1/2 šolje sirćeta
tegle za konzerviranje

Priprema:

Operite paradajz i iseckajte ga na manje komade. U velikoj šerpi zagrejte paradajz na srednjoj temperaturi dok ne omekša, oko 20 minuta. U međuvremenu, pripremite tegle za konzerviranje tako što ćete ih oprati i sterilizovati u ključaloj vodi.
Dodajte sol, šećer, biber, bosiljak, origano, peršun, celer i beli luk u paradajz i kuvajte još 10 minuta.
Sklonite šerpu sa vatre i dodajte sirće.
Sipajte paradajz u pripremljene tegle, ostavljajući oko 1 cm praznog prostora na vrhu. Zatvorite tegle i stavite ih u veliku šerpu sa ključalom vodom. Kuvajte ih na srednjoj temperaturi oko 30 minuta.
Izvadite tegle iz vode i ostavite ih da se ohlade na sobnoj temperaturi. Kada se tegle ohlade, proverite da li su dobro zatvorene i čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu do upotrebe.

Napomena: Ovaj recept se može prilagoditi vašim željama i ukusu, pa možete dodati ili izostaviti začine po želji. Takođe, možete koristiti različite vrste paradajza za ovaj recept, ali se preporučuje pelat paradajz za najbolje rezultate.

Oznake:

paradajztegla

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Sve sastojke već imate: Recept za omiljeni francuski kolač koji baš svako ume da napravi
Prethodni

Sve sastojke već imate: Recept za omiljeni francuski kolač koji baš svako ume da napravi

Našli smo skriveni dragulj ulične hrane u Beogradu: Ako ste gurman, a ovde još niste bili, odmah to ispravite
Sledeći

Našli smo skriveni dragulj ulične hrane u Beogradu: Ako ste gurman, a ovde još niste bili, odmah to ispravite

Sledeći
Našli smo skriveni dragulj ulične hrane u Beogradu: Ako ste gurman, a ovde još niste bili, odmah to ispravite
31.08.2023.

Našli smo skriveni dragulj ulične hrane u Beogradu: Ako ste gurman, a ovde još niste bili, odmah to ispravite

Prethodni
28.08.2023.

Sve sastojke već imate: Recept za omiljeni francuski kolač koji baš svako ume da napravi

Sve sastojke već imate: Recept za omiljeni francuski kolač koji baš svako ume da napravi

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine
    poslednji problem
    „Poslednji problem”: Filmski detektiv pred stvarnim izazovom
    Filip Milosavljević
    the cure
    The Cure objavili album „Mixes Of A Lost World“
    Filip Milosavljević
    elio
    Ko sve pozajmljuje glas u novoj Piksarovoj animaciji „Elio”?
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖