Pasta sa lukom – savršen recept koji bi oduševio čak i Italijane
Pasta je uvek odličan izbor za brzinski i ukusan obrok. Možemo je spremati na razne načine i uz dodatke po želji – kremasti sos, pečurke, meso, povrće i slično i tako uvek iznova dobiti maštovit i zanimljiv obrok pun ukusnih tekstura i aroma.
Sa tim u vezi, u nedavnoj epizodi emisije „Praktična žena” Nataša Pavlović ugostila je Aleksandru Milošević koja je pokazala recept za ukusnu i kremastu pastu s lukom:
Pasta sa lukom
Sastojci:
- 340 g paste
- 2 kašike putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 luka
- 5 čenova belog luka
- 3 kašičice majčine dušice
- 1/3 šolje belog vina
- 1 kašika soja sosa
- so, biber
- 1 kocka za kokošiju supu
- 1 šolja vode
- 1/3 šolje pavlake za kuvanje
- 1,5 šolja rendanog sira
Priprema:
- U tiganju zagrejte puter sa malo ulja.
- Dodajte luk i dinstajte dok se luk ne karamelizuje, sve vreme mešajući da ne zagori.
- Zatim dodajte vino.
- U manjoj posudi rastopite kocku za supu.
- U međuvremenu skuvajte testeninu.
- U luk dodajte rastvorenu kocku za supu i skuvanu testeninu, pa nastavite da krčkate dok se svi ukusi lepo ne povežu.
- Dodajte pavlaku, soja sos i rendani sir, pa mešajte dok se sir ne istopi i odmah poslužite. Uživajte u slasnoj pasti sa lukom! Prijatno!
No Comment! Be the first one.