• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pasulj
Pasulj, foto: monica-photo / Shotshop GmbH / Profimedia

Pasulj, recept koji treba da sačuvate

CityMagazine
21.03.2024. 2 min Recepti

Evo recepta za tradicionalni srpski pasulj:
Sastojci:

500g suvog pasulja (najčešće se koristi beli pasulj)
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
2 šargarepe
2 krompira
100g suvog dimljenog mesa (po želji, ili bez mesa, ako postite)
2 kašike ulja
2 lovorova lista
So, biber, aleva paprika po ukusu
Voda

Uputstvo:

Pasulj potopite u vodi preko noći ili barem nekoliko sati pre kuvanja. Ako nemate vremena za potapanje, možete koristiti brzo kuvanje pasulja.
Ocedite pasulj od vode, sipajte ga u lonac i prelijte novom vodom, toliko da prekrije pasulj oko 2-3 cm.
Dodajte crni luk isečen na sitno, beli luk (iseckan ili samleven), šargarepu isečenu na kolutove, krompir isečen na kocke, suvo dimljeno meso (ako koristite), ulje i lovorov list.
Stavite lonac na šporet i kuvajte pasulj na srednjoj vatri dok ne provri.
Kada provri, smanjite temperaturu i ostavite da se pasulj krčka na laganoj vatri oko 1.5 do 2 sata, povremeno mešajući. Ako koristite brzo kuvanje pasulja, vreme kuvanja će biti kraće.
Kada je pasulj kuvan i mekan, posolite, pobiberite i dodajte alevu papriku po ukusu. Ako je potrebno, dodajte još malo vode da biste dobili željenu gustinu.
Ostavite pasulj da se krčka još nekoliko minuta kako bi se sjedinili svi ukusi.
Poslužite pasulj topao, uz dodatak kriške domaćeg hleba.

Način kako da spremimo pasulj brže, a da ne nadima je jednostavan, a „tajni sastojak“ ima svako kod kuće

Ako ste skuvali previše, sačuvajte ga.

Pasulj može da stoji u frižideru do 3-4 dana ako je pravilno čuvan. Preporučljivo je da se pasulj čuva u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj kesici kako bi se sprečilo sušenje i gubitak svežine. Takođe, preporučljivo je brzo ohladiti pasulj nakon što se skuvao i ne ostavljati ga na sobnoj temperaturi duže od dva sata. Ako pasulj nećete potrošiti u roku od 3-4 dana, možete ga zamrznuti i čuvati u zamrzivaču do 3 meseca. Nakon odmrzavanja, pasulj se može ponovo zagrejati i jesti, ali se preporučuje konzumiranje u roku od 1-2 dana nakon odmrzavanja.

Uživajte u ovom tradicionalnom srpskom jelu!

Oznake:

pasulj

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Mladenčići, originalni recept: Ovako su ih mesile naše bake za veliki praznik braka i dece
Prethodni

Mladenčići, originalni recept: Ovako su ih mesile naše bake za veliki praznik braka i dece

Čorba od zelja
Sledeći

Čorba od zelja, idealan prolećni recept

Sledeći
Čorba od zelja
21.03.2024.

Čorba od zelja, idealan prolećni recept

Prethodni
21.03.2024.

Mladenčići, originalni recept: Ovako su ih mesile naše bake za veliki praznik braka i dece

Mladenčići, originalni recept: Ovako su ih mesile naše bake za veliki praznik braka i dece

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    the cure
    The Cure objavili album „Mixes Of A Lost World“
    Filip Milosavljević
    elio
    Ko sve pozajmljuje glas u novoj Piksarovoj animaciji „Elio”?
    CityMagazine
    Otvorene prijave za novu sezonu IDJPepsiShow-a: Da li si ti nova muzička zvezda regiona?
    Otvorene prijave za novu sezonu IDJPepsiShow-a: Da li si ti nova muzička zvezda regiona?
    CityMagazine
    Goran Bregović
    Goran Bregović je bio “bitanga”, a ona je bila princeza: Ovoj lepotici je popularni bend posvetio svoj veliki hit
    CityMagazine
    bata živojinović
    Bata Živojinović kakvog niste videli pre: Pre 60 godina slavni glumac je zaigrao u priči koja je poslužila i kao inspiracija Holivudu
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖