• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pinđur, recept naših baka
Pinđur, foto: Anastasiia Murina / Alamy / Alamy / Profimedia

Pinđur, recept naših baka

CityMagazine
09.08.2023. 1 min Recepti

Ovo je osnovni recept za pinđur koji se u Srbiji kuva već godinama. Odličan je kao namaz ili prilog.
Od ove količine dobićete dve i po velike tegle.

Potrebno je:
2 kg crvenih paprika
1 kg zrelog paradajza
2 veće glavice crnog luka
3-4 čena belog luka
2-3 sveže ljute papričice (opciono, prema ukusu)
So
Šećer
Sirće (belo ili jabukovo)
Ulje (maslinovo ili suncokretovo)

Da li znate razliku između ajvara i pinđura? Caka je u jednom sastojku, postoji slika koja sve objašnjava

Priprema:
Priprema paprika: Operite paprike, očistite, presecite na pola i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20-30 minuta.
Povremeno ih okrećite. Nakon pečenja, izvadite paprike, umotajte ih u kesu, kada se ohladite oljuštite ih.


Priprema paradajza: Paradajz prelijte vrelom vodom da bi se lakše ogulio. Kada se ohladi, oljuštite ga i iseckajte na sitne komade.


Priprema luka i belog luka: Crni i beli luk sitno iseckajte.


Priprema ljutih papričica: Ako želite da dodate ljuti pinđur, sitno iseckajte sveže ljute papričice.
Kuvanje: U velikom loncu, zagrejte malo ulja i propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckan paradajz i kuvajte ga dok se ne zgusne i postane sličan umaku.


Dodavanje paprika: Dodajte pečene paprike u lonac sa paradajzom. Dodajte prstohvat soli, šećera i sirćeta po ukusu. Kuvajte smesu na umerenoj vatri, povremeno mešajući, dok se svi sastojci lepo ne sjedine i pinđur ne dobije željenu gustinu. To može potrajati oko sat do dva.


Kada je smesa skuvana, skinite sa vatre , kada se malo prohladi, izmiksajte ga. Zatim ga sipajte u sterilisane tegle.


Ovo je recept bez konzervansa, što znači da namaz treba da čuvate u frižideru.

Oznake:

pinđurrecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Recept za pravi vojnički pasulj: Ovako se ovo jelo spremalo u JNA
Prethodni

Recept za pravi vojnički pasulj: Ovako se ovo jelo spremalo u JNA

Stvar koja se i u restoranima u Beogradu uvek plaća, a niko je ne naručuje: Podvala ili opravdana stavka na računu?
Sledeći

Stvar koja se i u restoranima u Beogradu uvek plaća, a niko je ne naručuje: Podvala ili opravdana stavka na računu?

Sledeći
Stvar koja se i u restoranima u Beogradu uvek plaća, a niko je ne naručuje: Podvala ili opravdana stavka na računu?
10.08.2023.

Stvar koja se i u restoranima u Beogradu uvek plaća, a niko je ne naručuje: Podvala ili opravdana stavka na računu?

Prethodni
09.08.2023.

Recept za pravi vojnički pasulj: Ovako se ovo jelo spremalo u JNA

Recept za pravi vojnički pasulj: Ovako se ovo jelo spremalo u JNA

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖