Piroške sa sirom
Vikend je pravo vreme za pripremu peciva za doručak, pa u skladu sa tim donosimo jedan recept, za koji mislimo da će vam se dopasti. Pretpostavljamo da sve sastojke već imate u kuhinji, pa polako možete da se zaputite tamo.
POTREBNO JE:
400 g brašna,
200 ml jogurta,
1 kesica praška za pecivo,
1 jaje,
200 g tvrdog sira,
so,
ulje za prženje.
PRIPREMA: U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte. U tako pripremljeno brašno dodajte jedno jaje i sipajte jogurt. Zatim izmrvite ili izrendajte sir. Testo rukama dobro umesite kako bi se svi sastojci lepo sjedinili. Ako vam je testo previše mekano, slobodno dodajte još 1-2 kašike brašna. Testo izručite na pobrašnjenu površinu i oklagijom razvucite koru od oko jedan centimetar debljine, pa nožem isecite pravougaonike. U međuvremenu stavite šerpicu na šporet i na jačoj temperaturi zagrejte ulje. Količina ulja treba da bude tolika da prekrije piroške do pola. U zagrejano ulje pažljivo spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite dok fino ne porumene sa obe strane.
Naslovna fotografija: Shutterstock
No Comment! Be the first one.