• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
posni pasulj
Foto: Shutterstock/SerPhoto

Posni pasulj – recept za početnike

CityMagazine
28.11.2024. 2 min Recepti

Posni pasulj je jedno od jela koje najčešće pripremamo tokom Božićnog posta, koji je počeo danas. Iako kuvanje pasulja zahteva malo više vremena, mimo toga, priprema je vrlo jednostavna, a još jedna prednost ovog jela je što možete napraviti veću količinu i tako obezbediti ručak za nekoliko dana.

Posni pasulj možete napraviti sa ili bez zaprške, a po želji, ovo izdašno zdravo jelo možete obogatiti drugim namirnicama poput krompira, paradajz pirea i slično. U nastavku pogledajte detaljan recept za ukusan domaći posni pasulj:

Posni pasulj

Sastojci:

  • 500 g pasulja
  • 4 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 4 šargarepe
  • 4 listića lovorovog lista
  • so, biber i aleva paprika po ukusu
  • ulje
Posni pasulj - recept za početnike
Foto: Shutterstock/Tetiana Chernykova

Priprema:

  1. Pasulj potopite u mlaku vodu i ostavite tako preko noći.
  2. Sutradan, prospite tu vodu, nalijte novu i stavite da proključa, pa nakon nekoliko minuta prospite tu prvu vodu i nalijte novu, pa stavite da proključa. Postupak ponovite još dva puta.
  3. Nakon toga, sipajte u lonac čistu vodu tako da lepo pokrije pasulj, dodajte lovorov list, pa stavite da se kuva.
  4. U međuvremenu, iseckajte crni, beli luk i šargarepu, posolite, pa prodinstajte na malo ulja.
  5. Dodajte pripremljeno povrće u pasulj (oko pola sata nakon početka kuvanja), pa ostavite da se sve zajedno krčka 60-90 minuta, odnosno dok pasulj ne bude skoro skroz kuvan.
  6. Pred kraj kuvanja, dodajte zapršku od aleve paprike, brašna i ulja (mada ovaj korak možete i da preskočite ukoliko želite zdraviju varijantu posnog pasulja), dodajte soli i bibera po ukusu i kuvajte sve zajedno još oko 10-15 minuta.
  7. Služite toplo, uz salatu po želji i uživajte u ukusnom, zasitnom i vrlo hranljivom posnom obroku. Prijatno!

Oznake:

posni pasuljpost

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac
Prethodni

Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac

pad thai
Sledeći

Pad Thai – recept za tradicionalno tajlandsko jelo u kome je svaki zalogaj iznenađenje za sebe

Sledeći
pad thai
28.11.2024.

Pad Thai – recept za tradicionalno tajlandsko jelo u kome je svaki zalogaj iznenađenje za sebe

Prethodni
28.11.2024.

Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac

Imamo recept za domaći maslac od samo jednog sastojka koji ovih dana prave svi: Ukusno i štedi novac

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖