Pravi ukus leta: Jednostavan recept za čizkejk sa jagodama
Kada vam je potrebno slatko osveženje, čizkejk je pravi izbor. Međutim, kada čizkejk dođe u kombinaciji sa jagodama, zagarantovan je ukus leta.
Iako postoji mnoštvo vrsta čizkejka, složićemo se da je voćni najbolja solucija za tople dane. Jasno je da ni sa jednim nećete pogršiti, međutim osvežavajuć ukus i jednostavna priprema čizkejka sa jagodama postaće vam omiljeni ovog leta, piše vecernji.hr.
Sastojci:
- 250 g keksa
- 100 g putera (rastopljenog)
- 100 g jagoda
- 1 vanil šećer
- 600 g punomasnog sira
- 100 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Pleh premažite puterom kako biste pripremili podlogu.
Mleveni keks stavite u činiju i prelijte otopljenim puterom, a zatim dobro mešajte dok se smesa potpuno ne sjedini. Stavite smesu u pripremljen pleh i čvrsto je utisnite u podlogu tako da napravite ravnomerno raspoređenu koru. Odložite je u frižider kako bi se stegla.
Slatku pavlaku sipajte u činiju i mutite mikserom dok ne počne da se zgušnjava. U posebnu posudu stavite sir, šećer u prahu, zatim smesu mešajte dva minuta mikserom. Dodajte slatku pavlaku i umutite smesu tako da dobijete kremasti fil.
Jagode isecite na kolutove i poređajte na podlogu od keksa, pa zatim kašikom nanesite kremasti fil, tako što ćete krenuti od ivica ka unutra. Ostavite da se nafilovani keks ohladi preko noći. Trideset minuta pre serviranja izblendane jagode sa šečerom u prahu i kašičicom vode prelijte preko kolača. Servirajte kolač i uživajte u osvežavajućem ukusu.