Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!

AUTOR: CityMagazine 17 Apr, 2022
Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!

Na našu veliku radost, sezona jagoda polako ponovo kreće. Ovo preukusno voće jako je zdravo i ukusno, pa u njemu najčešće uživamo u svežoj varijanti (eventualno sa malo šećera ili šlaga). Ipak, ono je odličan izbor i za pravljenje raznih fantastičnih poslastica! Budući da nam se bliže uskršnji praznici, evo jednog lepog predloga za ukusne, hrskave kolačiće sa jagodama u glavnoj ulozi – sigurni smo da vaši gosti neće moći da im odole!

Sastojci za 4 osobe:

  • 120 g brašna
  • 60 g očišćenih i isečenih jagoda
  • 50 g šećera
  • 50 g putera isečenog na kockice
  • 40 ml mleka
  • 1 manje jaje
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • 50 g bele čokolade
  • 50 g crne čokolade
Foto: Nature Zen/Unsplash

Priprema:

1. U veću činiju prosejte brašno i prašak za pecivo. Zatim polako umešajte šećer i so, i sve dobro izmešajte. Na kraju dodajte puter koji ćete prstima umešati u suve sastojke.

2. U posebnoj posudi umutite jaje i dodajte mleko i aromu vanile. Sipajte smesu u činiju gde su suvi sastojci pomešani sa puterom. Sve zajedno dobro izmešajte kako bi se sastojci sjedinili i stvorili homogenu, vlažnu i lepljivu masu. Na kraju dodajte jagode.

3. Na pleh obložen papirom za pečenje kašikom stavite gomilice pripremljene smese.

4. Pecite kolačiće 15 – 20 minuta na temperaturi od 180°C. Sačekajte da se ohlade, pa izvadite iz pleha i nasumično prelijte istopljenom crnom i belom čokoladom. Voilà – uživanje može da počne!

Izvor: Aktivni Si

Fotografije za naslovni kolaž: Nature Zen/Unsplash; Nature Zen/Unsplash

Najčitanije

Bilans Crnog petka (sirotinjska verzija): Zarina aplikacija u dva minuta razbesnela žene u Srbiji

Zarina aplikacija je slomila duh svakoj poštenoj šopingholičarki u Srbiji koja je tačno u 22 h čekala da napravi svoju…

Ko je supruga katarskog šeika? Ikona stila i prva savremena kraljica Istoka

Proteklih nekoliko dana ceo svet bruji o Svetskom prvenstvu u fudbalu, čijem je otvaranju prisustvovala i Moza bint Naser, žena…

Iznenadićete se šta muškarce čini srećnim: Na prvom mestu nije ni porodica, seks, a ni zdravlje

Definicija muževnosti sve više se udaljava od tradicionalnih, i po mišljenju mnogih, toksičnih normi. Nakon što je vekovima bila okarakterisana…

Severina pozirala u kupaćem 380 metara ispod mora i izgleda senzacionalno

Severina uživa u predivnom Jordanu, a nakon istraživanja pustinje, spustila se do Mrtvog mora gde je odlučila da na svojoj…

“Gde si lave”: Ibrahimović čestitao Đokoviću pobedu na srpskom

Čuveni Zlatan Ibrahimović, iliti za ostatak sveta Ibra, je u mnogo navrata iskazao poštovanje prema Đokoviću, pa i ne iznenađuje…

Prema jednom istraživanju ova 3 simptoma se javljaju mesec dana pre srčanog udara

Mesec dana uoči kobnog srčanog udara javljaju se tri simptoma, pokazuju rezultati istraživanja objavljeni u „The Lancet Public Health”. Naime, znaci upozorenja…

Najnovije - Gastro

Uz ove slane grickalice uživanje u utakmici Srbije i Brazila na SP u fudbalu biće još uzbudljivije

Budući da je počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu, gledanje utakmica ovih dana je omiljena aktivnost većine ljudi širom planete. A…

Napravite toblerone kod kuće: Ovom ukusu nećete moći da odolite

Kupovna poslastica iz naslova specifična je kako izgledom, tako i kombinacijom sastojaka. Dok jedemo slasnu čokoladu osećamo hrskave lešnike, ali…

8 korisnih saveta za čuvanje i pripremu krompira

Krompir je jedna od omiljenih namirnica od koje se mogu napraviti mnogi sjajni obroci. No, ljudi često prave greške kada…

U ovom restoranu se služi najskuplji pomfrit na svetu: Evo koliko iznosi jedna porcija

Nazvani „Crème de la Crème Pommes Frites”, pomfrit koji se služi u restoranu u Njujorku, drži Ginisov svetski rekord za…

Stručnjaci su napravili listu najgorih jela iz Srbije, i naravno da mislimo da nemaju pojma

Na retko šta smo ponosni kao na hranu, pa svakako da nam ne prijaju loše kritike na tradicionalna jela ma…

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

Ako ste ljubitelj čokoladnog pudinga, ali ne volite višak kalorija koji “pakuje” u vaše butine, probajte ovu zdravu zamenu od…