• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!

CityMagazine
17.04.2022. 2 Mins Read Recepti

Na našu veliku radost, sezona jagoda polako ponovo kreće. Ovo preukusno voće jako je zdravo i ukusno, pa u njemu najčešće uživamo u svežoj varijanti (eventualno sa malo šećera ili šlaga). Ipak, ono je odličan izbor i za pravljenje raznih fantastičnih poslastica! Budući da nam se bliže uskršnji praznici, evo jednog lepog predloga za ukusne, hrskave kolačiće sa jagodama u glavnoj ulozi – sigurni smo da vaši gosti neće moći da im odole!

Sastojci za 4 osobe:

  • 120 g brašna
  • 60 g očišćenih i isečenih jagoda
  • 50 g šećera
  • 50 g putera isečenog na kockice
  • 40 ml mleka
  • 1 manje jaje
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • 50 g bele čokolade
  • 50 g crne čokolade
Foto: Nature Zen/Unsplash

Priprema:

Povezani članci

Ruskinja u Beogradu pokazala recept za rusku salatu zbog kog će vaša majka piti šećer i vodu

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

1. U veću činiju prosejte brašno i prašak za pecivo. Zatim polako umešajte šećer i so, i sve dobro izmešajte. Na kraju dodajte puter koji ćete prstima umešati u suve sastojke.

2. U posebnoj posudi umutite jaje i dodajte mleko i aromu vanile. Sipajte smesu u činiju gde su suvi sastojci pomešani sa puterom. Sve zajedno dobro izmešajte kako bi se sastojci sjedinili i stvorili homogenu, vlažnu i lepljivu masu. Na kraju dodajte jagode.

3. Na pleh obložen papirom za pečenje kašikom stavite gomilice pripremljene smese.

4. Pecite kolačiće 15 – 20 minuta na temperaturi od 180°C. Sačekajte da se ohlade, pa izvadite iz pleha i nasumično prelijte istopljenom crnom i belom čokoladom. Voilà – uživanje može da počne!

Izvor: Aktivni Si

Fotografije za naslovni kolaž: Nature Zen/Unsplash; Nature Zen/Unsplash

Tags:

jagodekeksići sa jagodamaprolećni receptukusno

Povezani članci

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Kako Džesika Alba priprema pečeno pile?

Next

Pripremite ukusni prokelj za današnji ručak

Next
18.04.2022.

Pripremite ukusni prokelj za današnji ručak

Previews
16.04.2022.

Kako Džesika Alba priprema pečeno pile?

Najnovije

Počinje prodaja ulaznica za performanse koje potpisuje Joan Buržoa
CityMagazine
Evo šta nas sve očekuje na HBO Max-u u oktobru
CityMagazine
Duo Short Reports ima novi singl „Nisam“ na srpskom jeziku
CityMagazine
Kristijan Dior, garaža i dve uniforme: Kiki Lesendrić otkrio kako je smislio ime za „Pilote“
CityMagazine
tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖