Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako Džesika Alba priprema pečeno pile?

AUTOR: CityMagazine 16 Apr, 2022
Kako Džesika Alba priprema pečeno pile?

Glumica, preduzetnica, majka i spisateljica, reč je o Džesiki Albi koja se 2005. godine probila na velika platna slavnim filmom Fantastic 4. Glumica je 2013. objavila knjigu pod nazivom The Honest Life kroz koju je podelila svoju strast za zdravim, opuštenim životom u porodičnom okruženju. To je takođe knjiga recepata, gde možete pronaći sjajne ideje za uživanje u društvu.

Džesiki je veoma stalo do toga da prenese pozitivnu poruku prema zdravoj i probranoj ishrani i iz tog razloga preporučuje kupovinu organskih proizvoda.

Među brojnim specijalitetima u knjizi, jedan posebno odgovara prolećnoj trpezi – reč je o pečenoj piletini, koju ona naziva Post -7:00 P.M. Dinner Party. Recept se nalazi u poglavlju pod naslovom Iskrena inspiracija u kome govori o svojoj strasti prema večerama; lepe večere za uživanje u društvu prijatelja ili porodice i dece. Zapravo, njena sočna pečena piletina zaista je po ukusu svima, čak i vrlo zahtevnim nepcima mališana.

Za svaki slučaj, glumica nudi i dva načina pripreme ovog mesnog recepta: začinjenu verziju s halapenjo papričicom i drugu verziju, njenu omiljenu, s ruzmarinom, začinskim biljem i belim lukom.

Sastojci:

  • 2 cela pileta (oko 1,3 kg)
  • 2 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice naseckanog ruzmarina
  • 4 naseckana čena belog luka
  • mlevena morska so i crni biber

Napomena: ako ste se odlučili za pikantniju verziju jela preporučuje se: halapenjo, začinska paprika, biber, so i limun biber.

Metoda:

Prvo je potrebno narezati limun na kriške i njime izdašno napuniti oba pileta, a nakon toga, kako ona predlaže dve različite metode, pilići se pripremaju zasebno.

Piletina s ruzmarinom

Za začinjavanje prve varijante, Džesika priprema mešavinu maslinovog ulja, belog luka i naseckanog ruzmarina. Kada se napuni nadevom, pile treba razmazati sa spoljašnje strane. Za kraj, važno je posoliti i pobiberiti.

Piletina punjena halapenjo papričicom:

Za razliku od prve koja je punjena samo kriškama limuna, halapenjo se dodaje drugoj piletini kako bi bila pikantnija. Kada je ovaj korak dovršen, premažite kožicu začinskom paprikom, solju i limun biberom. Tada se obe piletine peku 15 minuta na 450° tako da hrskavo porumene. Nakon isteka vremena, vade se iz pećnice i ostavljaju da odstoje četvrt sata, nakon čega možete nastaviti s rezanjem i posluživanjem. Ako se postupak sledi korak po korak, dobit ćete dve sočne i aromatične varijante pečene piletine, pre svega zbog limuna.

Izvor: Harperʼs BAZAAR Italia

Naslovna fotografija: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Zašto ponekad osetimo i čujemo krckanje u kolenima kad se saginjemo i da li je to normalno?

Da li ponekad čujete krckanje svojih kolena kada hodate niz stepenice? A kada čučnete ili trčite? Saznajte u narednim redovima…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…