• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Kako Džesika Alba priprema pečeno pile?
epa07648679 US actress Jessica Alba poses on the red carpet while arriving for the opening ceremony of the 59th Monte Carlo Television Festival in Monaco, 14 June 2019. The TV festival runs from 14 to 18 June. EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Kako Džesika Alba priprema pečeno pile?

CityMagazine
16.04.2022. 2 min Recepti

Glumica, preduzetnica, majka i spisateljica, reč je o Džesiki Albi koja se 2005. godine probila na velika platna slavnim filmom Fantastic 4. Glumica je 2013. objavila knjigu pod nazivom The Honest Life kroz koju je podelila svoju strast za zdravim, opuštenim životom u porodičnom okruženju. To je takođe knjiga recepata, gde možete pronaći sjajne ideje za uživanje u društvu.

Džesiki je veoma stalo do toga da prenese pozitivnu poruku prema zdravoj i probranoj ishrani i iz tog razloga preporučuje kupovinu organskih proizvoda.

Među brojnim specijalitetima u knjizi, jedan posebno odgovara prolećnoj trpezi – reč je o pečenoj piletini, koju ona naziva Post -7:00 P.M. Dinner Party. Recept se nalazi u poglavlju pod naslovom Iskrena inspiracija u kome govori o svojoj strasti prema večerama; lepe večere za uživanje u društvu prijatelja ili porodice i dece. Zapravo, njena sočna pečena piletina zaista je po ukusu svima, čak i vrlo zahtevnim nepcima mališana.

Za svaki slučaj, glumica nudi i dva načina pripreme ovog mesnog recepta: začinjenu verziju s halapenjo papričicom i drugu verziju, njenu omiljenu, s ruzmarinom, začinskim biljem i belim lukom.

Sastojci:

  • 2 cela pileta (oko 1,3 kg)
  • 2 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice naseckanog ruzmarina
  • 4 naseckana čena belog luka
  • mlevena morska so i crni biber

Napomena: ako ste se odlučili za pikantniju verziju jela preporučuje se: halapenjo, začinska paprika, biber, so i limun biber.

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Metoda:

Prvo je potrebno narezati limun na kriške i njime izdašno napuniti oba pileta, a nakon toga, kako ona predlaže dve različite metode, pilići se pripremaju zasebno.

Piletina s ruzmarinom

Za začinjavanje prve varijante, Džesika priprema mešavinu maslinovog ulja, belog luka i naseckanog ruzmarina. Kada se napuni nadevom, pile treba razmazati sa spoljašnje strane. Za kraj, važno je posoliti i pobiberiti.

Piletina punjena halapenjo papričicom:

Za razliku od prve koja je punjena samo kriškama limuna, halapenjo se dodaje drugoj piletini kako bi bila pikantnija. Kada je ovaj korak dovršen, premažite kožicu začinskom paprikom, solju i limun biberom. Tada se obe piletine peku 15 minuta na 450° tako da hrskavo porumene. Nakon isteka vremena, vade se iz pećnice i ostavljaju da odstoje četvrt sata, nakon čega možete nastaviti s rezanjem i posluživanjem. Ako se postupak sledi korak po korak, dobit ćete dve sočne i aromatične varijante pečene piletine, pre svega zbog limuna.

Izvor: Harperʼs BAZAAR Italia

Naslovna fotografija: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Oznake:

Džesika Albalimunpečeno pilepraznična trpezazačini

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

8 jednostavnih načina da pica veče učinite zdravijim
Prethodni

8 jednostavnih načina da pica veče učinite zdravijim

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!
Sledeći

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!

Sledeći
Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!
17.04.2022.

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!

Prethodni
15.04.2022.

8 jednostavnih načina da pica veče učinite zdravijim

8 jednostavnih načina da pica veče učinite zdravijim

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Slavna replika "I tata bi sine" nikad nije trebalo da završi u filmu "Ko to tamo peva"
    Slavna replika “I tata bi sine” nikad nije trebalo da završi u filmu “Ko to tamo peva”
    CityMagazine
    srbokap. domaći film
    Na mrežama je ponovo aktuelan domaći film iz 2000, koji niji ni dan ostario, jer pokazuje šta se sve dešava kad policija ima preveliku moć
    CityMagazine
    Mia Kalifa
    Mia Kalifa oduševila fanove stripova briljantnom teorijom o Supermenu i Betmenu
    CityMagazine
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    CityMagazine
    MMF
    Zoster ponovo na MMF-u: Nedelja koja ne liči na kraj festivala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖