• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
epa07648679 US actress Jessica Alba poses on the red carpet while arriving for the opening ceremony of the 59th Monte Carlo Television Festival in Monaco, 14 June 2019. The TV festival runs from 14 to 18 June. EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Kako Džesika Alba priprema pečeno pile?

CityMagazine
16.04.2022. 2 Mins Read Recepti

Glumica, preduzetnica, majka i spisateljica, reč je o Džesiki Albi koja se 2005. godine probila na velika platna slavnim filmom Fantastic 4. Glumica je 2013. objavila knjigu pod nazivom The Honest Life kroz koju je podelila svoju strast za zdravim, opuštenim životom u porodičnom okruženju. To je takođe knjiga recepata, gde možete pronaći sjajne ideje za uživanje u društvu.

Džesiki je veoma stalo do toga da prenese pozitivnu poruku prema zdravoj i probranoj ishrani i iz tog razloga preporučuje kupovinu organskih proizvoda.

Među brojnim specijalitetima u knjizi, jedan posebno odgovara prolećnoj trpezi – reč je o pečenoj piletini, koju ona naziva Post -7:00 P.M. Dinner Party. Recept se nalazi u poglavlju pod naslovom Iskrena inspiracija u kome govori o svojoj strasti prema večerama; lepe večere za uživanje u društvu prijatelja ili porodice i dece. Zapravo, njena sočna pečena piletina zaista je po ukusu svima, čak i vrlo zahtevnim nepcima mališana.

Povezani članci

Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Za svaki slučaj, glumica nudi i dva načina pripreme ovog mesnog recepta: začinjenu verziju s halapenjo papričicom i drugu verziju, njenu omiljenu, s ruzmarinom, začinskim biljem i belim lukom.

Sastojci:

  • 2 cela pileta (oko 1,3 kg)
  • 2 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice naseckanog ruzmarina
  • 4 naseckana čena belog luka
  • mlevena morska so i crni biber

Napomena: ako ste se odlučili za pikantniju verziju jela preporučuje se: halapenjo, začinska paprika, biber, so i limun biber.

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Metoda:

Prvo je potrebno narezati limun na kriške i njime izdašno napuniti oba pileta, a nakon toga, kako ona predlaže dve različite metode, pilići se pripremaju zasebno.

Piletina s ruzmarinom

Za začinjavanje prve varijante, Džesika priprema mešavinu maslinovog ulja, belog luka i naseckanog ruzmarina. Kada se napuni nadevom, pile treba razmazati sa spoljašnje strane. Za kraj, važno je posoliti i pobiberiti.

Piletina punjena halapenjo papričicom:

Za razliku od prve koja je punjena samo kriškama limuna, halapenjo se dodaje drugoj piletini kako bi bila pikantnija. Kada je ovaj korak dovršen, premažite kožicu začinskom paprikom, solju i limun biberom. Tada se obe piletine peku 15 minuta na 450° tako da hrskavo porumene. Nakon isteka vremena, vade se iz pećnice i ostavljaju da odstoje četvrt sata, nakon čega možete nastaviti s rezanjem i posluživanjem. Ako se postupak sledi korak po korak, dobit ćete dve sočne i aromatične varijante pečene piletine, pre svega zbog limuna.

Izvor: Harperʼs BAZAAR Italia

Naslovna fotografija: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Tags:

Džesika Albalimunpečeno pilepraznična trpezazačini

Povezani članci

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Medaljoni sa limunom: Ručak koji će vas ugrejati ovih hladnih zimskih dana

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

8 jednostavnih načina da pica veče učinite zdravijim

Next

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!

Next
17.04.2022.

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!

Previews
15.04.2022.

8 jednostavnih načina da pica veče učinite zdravijim

Najnovije

Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine
Ova fotografija je potresla Srbiju: Kad čujete kako danas živi mala Zorica, opet će vam poći suza – ali od radosti
Ivana Milošević
Jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora je svirao 80-ih sa Halidom Bešlićem: „Nije znao ni ko je Zdravko Čolić, a ne ko sam ja“
CityMagazine
Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB
CityMagazine
Novi roman Filipa Grujića u izdanju Booke
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖