• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Pripremite ukusni prokelj za današnji ručak

CityMagazine
18.04.2022. One Min Read Recepti

Počastite se ukusnim i laganim prilogom koji je savršen za sve koji žele zdravije da se hrane. Povrće o kome je danas reč bogato je raznim hranljivim materijama, poput vitamina, antioksidanasa i vlakana. Odličan je za one koji vode računa o ishrani, a ujedno je i za one koji žele da skinu koji kilogram viška. Pripremite ga kao pečeni prilog koji će oduševiti i one najizbirljivije.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g prokelja
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike parmezana
  • So i biber, po ukusu

Postupak:

Povezani članci

Dutch Baby: Slasna palačinka iz rerne koja se brzo pravi i još brže pojede

Savršena vikend poslastica: Ovi sočni brauniji kriju jedan poseban sastojak zbog čega ćete ih posebno voleti

1. Prokelj operite i isitnite na manje komade, manji komadi mogu se ostaviti celi. Beli luk oguliti i sitno naseckati.

2. U posudi pomešajte ulje, beli luk, limunov sok, so i biber, da dobijete ujednačenu smesu.

3. U pleh za pečenje poređati prokelj i preliti ga smesom. Promešajte rukama da se preliv ravnomerno rasporedi.

4. Pecite oko 30 minuta na 200°C. Lagano promešajte na pola pečenja kako bi se komadići povrća ravnomerno zapekli.

5. Kada prokelj dobije zlatno smeđu boju, obrok je spreman. Izvadite pleh iz pećnice, pospite parmezanom i poslužite.

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Sebastian Coman Photography / Unsplash

Tags:

obrok iz rerneparmezanpovrceprokeljzdravo

Povezani članci

Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!

Next

Pripremite ova elegantna predjela za Uskrs

Next
19.04.2022.

Pripremite ova elegantna predjela za Uskrs

Previews
17.04.2022.

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!

Najnovije

tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević
BitefArtCafe otvara dvadeset treću sezonu
CityMagazine
Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖