• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pripremite ukusni prokelj za današnji ručak

Pripremite ukusni prokelj za današnji ručak

CityMagazine
18.04.2022. 1 min Recepti

Počastite se ukusnim i laganim prilogom koji je savršen za sve koji žele zdravije da se hrane. Povrće o kome je danas reč bogato je raznim hranljivim materijama, poput vitamina, antioksidanasa i vlakana. Odličan je za one koji vode računa o ishrani, a ujedno je i za one koji žele da skinu koji kilogram viška. Pripremite ga kao pečeni prilog koji će oduševiti i one najizbirljivije.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g prokelja
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike parmezana
  • So i biber, po ukusu

Postupak:

1. Prokelj operite i isitnite na manje komade, manji komadi mogu se ostaviti celi. Beli luk oguliti i sitno naseckati.

2. U posudi pomešajte ulje, beli luk, limunov sok, so i biber, da dobijete ujednačenu smesu.

3. U pleh za pečenje poređati prokelj i preliti ga smesom. Promešajte rukama da se preliv ravnomerno rasporedi.

4. Pecite oko 30 minuta na 200°C. Lagano promešajte na pola pečenja kako bi se komadići povrća ravnomerno zapekli.

5. Kada prokelj dobije zlatno smeđu boju, obrok je spreman. Izvadite pleh iz pećnice, pospite parmezanom i poslužite.

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Sebastian Coman Photography / Unsplash

Oznake:

obrok iz rerneparmezanpovrceprokeljzdravo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!
Prethodni

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!

Pripremite ova elegantna predjela za Uskrs
Sledeći

Pripremite ova elegantna predjela za Uskrs

Sledeći
Pripremite ova elegantna predjela za Uskrs
19.04.2022.

Pripremite ova elegantna predjela za Uskrs

Prethodni
17.04.2022.

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!

Volite jagode? Pripremite ove kolačiće koji će sve oduševiti!

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    za milion godina
    Zdravko Čolić se žalio na ova dva muzičara: Duhovita priča sa snimanja pesme “Za milion godina” koju malo ko zna
    CityMagazine
    Deca Loših Muzičara
    DA SE P(L)OČASTIMO: Deca Loših Muzičara i Bolesna Štenad šamaraju nas rokenrolom na novim albumima
    Miloš Dašić
    beograd
    „Doviđenja iz Beograda, iz Jugoslavije“: Pre 40 godina, ceo svet je čuo pesmu koja se i danas voli i peva na studentskim protestima
    CityMagazine
    Vlada Divljan
    Vlada Divljan je napisao kultni narodnjak iz 80-ih godina koji sigurno znate: “Uzeo sam flašu rakije, pijuckao i polako ulazio u patetično stanje”
    CityMagazine
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖