• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Preukusne poslastice sa kajsijama i breskvama koje morate da probate

CityMagazine
30.06.2022. 2 Mins Read Recepti

Sezona zlatnih kajsija i sočnih breskvi je u punom jeku, pa je idealan trenutak za pripremu laganih letnjih poslastica sa ovim voćem u glavnoj ulozi. Ne samo da su i kajsije i breskve odlične namirnice pune vitamina i minerala, već su i toliko ukusne da će i najobičniji biskvit pretvoriti u pravi mali gastro ugođaj za sva čula.

Kako znamo da ste vrlo nestrpljivi, nećemo dužiti previše, več odmah prelazimo na tri sezonska voćna delikatesa kojima ćete oduševiti svoje ukućane i drage goste.

Tart sa breskvama

Povezani članci

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 žumanceta
  • 100 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 7 belanaca
  • 70 g maslaca
  • 250 g breskvi
  • šećer u prahu

Priprema:

Žumanca, šećer i vanilin šećer penasto umutite, pa pomešajte sa brašnom pomešanim sa praškom za pecivo. Na kraju lagano sastavite sa dobro umućenim belancima i rastopljenim maslacem. Smesu preručite u podmazan i brašnom posut kalup za tart, zatim rasporedite oljuštene polutke breskvi i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Pečeni tart pospite šećerom u prahu i poslužite.

Štrudla sa kajsijama

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 1/2 kg brašna
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • 25 g kvasca
  • malo soli
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kg kajsija
  • 100 g šećera

Priprema:

U mlako mleko razmutite kvasac i dodajte mu šećer, pa ostavite da nadođe oko 15 minuta. U brašno dodajte nadošli kvasac, jaje, ulje, šećer i so, pa zamesite glatko testo. Sjedinjeno testo mesite još malo na pobrašnjenoj podlozi. Testo podelite na dve jufke, prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da naraste. Kajsije iseckajte i dodajte šećer. Jufke istanjite što više možete, pa po celoj površini testa stavite kajsije. Urolajte i ređajte u podmazan pleh. Rolate premažite uljem i pecite oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Gotovu štrudlu prekrijte i ostavite da se malo ohladi, pa isecite, pospite prah šećerom i poslužite.

Pečene breskve sa sladoledom od vanile

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 breskvi
  • 4 kašike meda
  • 50 g badema
  • 2 g estragona
  • 250 g sladoleda od vanile

Priprema:

Breskve operite, osušite i prepolovite, pa svakoj odstranite košticu. Složite breskve u tepsiju tako da im je sredina okrenuta ka gore, poprskajte ih medom, pospite usitnjenim proprženim bademom i sitno iseckanim svežim estragonom. Stavite u rernu da se peku 20 minuta na 180 stepeni. Breskve tople servirajte na tanjir, na svaku stavite po kuglu sladoleda od vanile i poslužite.

Bon appétit!

Naslovna fotografija: Max Griss/Unsplash

Tags:

breskvekajsijeletnje poslasticeosvežavajućeštrudla sa kajsijamatart sa breskvamazapečene breskve sa sladoledom

Povezani članci

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Najlepše praznične poslastice širom sveta

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Kako je ruska salata ukrala šou na važnom NATO samitu?

Next

Internacionalna kuhinja: Flert

Next
04.07.2022.

Internacionalna kuhinja: Flert

Previews
29.06.2022.

Kako je ruska salata ukrala šou na važnom NATO samitu?

Najnovije

Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine
Ova fotografija je potresla Srbiju: Kad čujete kako danas živi mala Zorica, opet će vam poći suza – ali od radosti
Ivana Milošević
Jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora je svirao 80-ih sa Halidom Bešlićem: „Nije znao ni ko je Zdravko Čolić, a ne ko sam ja“
CityMagazine
Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖