• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Probajte neodoljive kolačiće u obliku srca

Probajte neodoljive kolačiće u obliku srca

CityMagazine
13.02.2020. 2 min Recepti

Dan zaljubljenih se bliži, te ukoliko ste u vezi ili braku i pridajete važnost ovom datumu, pripreme mogu da počnu. Ideje su brojne, a sve što je potrebno jeste malo volje i truda, ali i dobro poznavanje partnera. Naime, svako od nas ima omiljeni poklon, mesto za izlazak, destinaciju, ili ukus. Kako nas od 14. februara deli samo još 1 dan, razmislite na tu temu, a mi ćemo vam danas predložiti jedan način kako možete iznenaditi voljenu osobu, a reč je o slatkim zalogajama, koji su baš u skladu sa prilikom.

Pre nekoliko dana objavili smo tekst o idejama za dekoraciju stola na Dan zaljubljenih, a sada idemo korak dalje, odnosno govorimo o trpezi. Kako je sve u znaku crvene boje i detalja u obliku srca, pronašli smo recept koji je jednostavan za pripremu, a odgovara temi. U redovima koji slede otkrijte šta vam je potrebno za pripremu i postupak korak po korak. Nadamo se da ćete ga isprobati i uživati sa partnerom.

Probajte neodoljive kolačiće u obliku srca

Sastojci:

(za 24 kolačića)

  • pola šolje neslanog putera, koji je odstojao na sobnoj temperaturi
  • ½ šolje smeđeg šećera
  • 1 veće jaje
  • 1 veće žumance
  • 1 ½ kašičica vanila ekstrakta
  • 240 g univerzalnog brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 3/4 kašičice fine morske soli
  • 1 kašika slatke pavlake
  • pola šolje džema ili sličnog proizvoda od voća

Priprema:

Za početak, uključite rernu na 180 – 200 ℃. Pleh obložite papirom za pečenje.

U odgovarajućoj činiji izmutite puter i smeđi šećer da se lepo sjedine, a zatim dodajte jaje i nastavite da mutite. Zatim, odvojte smesu od podloge, pa sipajte žumance i vanila ekstrakt, pa ponovo upotrebite mikser.

U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa u nju prespite već pripremljenu smesu. Potrebno je da mutite oko 2 minuta, kada ćete dodati slatku pavlaku. Tada proverite da li je testo prave teksture, a ukoliko i dalje deluje suvo i prhko, dodajte još jednu kašiku slatke pavlake, pa sve lepo sjedinite.

Testo podelite na 24 jednaka dela, pa od njih napravite loptice. Poređajte ih na pek papir, tako da između njih bude dovoljno razmaka. Sada sledi zanimljiv deo, jer je potrebno da palcem napravite oblik srca. To ćete uraditi tako što ćete ga okrenuti ulevo, pa onda udesno, i dobićete udubljenja koja ćete napuniti džemom. Ipak, pre toga, ubacite pleh na pečenje otprilike 9 do 12 minuta, kako bi kolačići postali zlatnožuti. Ukoliko je potrebno, tokom pečenja okrenite pleh za ravnomerni efekat.

Za to vreme, pripremite džem i kašičicu ili špric za kolače. Vruće kolačiće pažljivo nafilujte i servirajte. Možete ih odložiti u posudu i čuvati do 7 dana. Savet plus, džem ili marmelada treba da bude lagane teksture i bez semenki. Prijatno!

Izvor: PureWow

Oznake:

dan zaljubljenihidejakolačićioblik srca

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća
Prethodni

Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

Napravite svoje energetske pločice
Sledeći

Napravite svoje energetske pločice

Sledeći
Napravite svoje energetske pločice
15.02.2020.

Napravite svoje energetske pločice

Prethodni
12.02.2020.

Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖