Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Probajte neodoljive kolačiće u obliku srca

AUTOR: CityMagazine 13 Feb, 2020
Probajte neodoljive kolačiće u obliku srca

Dan zaljubljenih se bliži, te ukoliko ste u vezi ili braku i pridajete važnost ovom datumu, pripreme mogu da počnu. Ideje su brojne, a sve što je potrebno jeste malo volje i truda, ali i dobro poznavanje partnera. Naime, svako od nas ima omiljeni poklon, mesto za izlazak, destinaciju, ili ukus. Kako nas od 14. februara deli samo još 1 dan, razmislite na tu temu, a mi ćemo vam danas predložiti jedan način kako možete iznenaditi voljenu osobu, a reč je o slatkim zalogajama, koji su baš u skladu sa prilikom.

Pre nekoliko dana objavili smo tekst o idejama za dekoraciju stola na Dan zaljubljenih, a sada idemo korak dalje, odnosno govorimo o trpezi. Kako je sve u znaku crvene boje i detalja u obliku srca, pronašli smo recept koji je jednostavan za pripremu, a odgovara temi. U redovima koji slede otkrijte šta vam je potrebno za pripremu i postupak korak po korak. Nadamo se da ćete ga isprobati i uživati sa partnerom.

Sastojci:

(za 24 kolačića)

  • pola šolje neslanog putera, koji je odstojao na sobnoj temperaturi
  • ½ šolje smeđeg šećera
  • 1 veće jaje
  • 1 veće žumance
  • 1 ½ kašičica vanila ekstrakta
  • 240 g univerzalnog brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 3/4 kašičice fine morske soli
  • 1 kašika slatke pavlake
  • pola šolje džema ili sličnog proizvoda od voća

Priprema:

Za početak, uključite rernu na 180 – 200 ℃. Pleh obložite papirom za pečenje.

U odgovarajućoj činiji izmutite puter i smeđi šećer da se lepo sjedine, a zatim dodajte jaje i nastavite da mutite. Zatim, odvojte smesu od podloge, pa sipajte žumance i vanila ekstrakt, pa ponovo upotrebite mikser.

U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa u nju prespite već pripremljenu smesu. Potrebno je da mutite oko 2 minuta, kada ćete dodati slatku pavlaku. Tada proverite da li je testo prave teksture, a ukoliko i dalje deluje suvo i prhko, dodajte još jednu kašiku slatke pavlake, pa sve lepo sjedinite.

Testo podelite na 24 jednaka dela, pa od njih napravite loptice. Poređajte ih na pek papir, tako da između njih bude dovoljno razmaka. Sada sledi zanimljiv deo, jer je potrebno da palcem napravite oblik srca. To ćete uraditi tako što ćete ga okrenuti ulevo, pa onda udesno, i dobićete udubljenja koja ćete napuniti džemom. Ipak, pre toga, ubacite pleh na pečenje otprilike 9 do 12 minuta, kako bi kolačići postali zlatnožuti. Ukoliko je potrebno, tokom pečenja okrenite pleh za ravnomerni efekat.

Za to vreme, pripremite džem i kašičicu ili špric za kolače. Vruće kolačiće pažljivo nafilujte i servirajte. Možete ih odložiti u posudu i čuvati do 7 dana. Savet plus, džem ili marmelada treba da bude lagane teksture i bez semenki. Prijatno!

Izvor: PureWow

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Zašto ponekad osetimo i čujemo krckanje u kolenima kad se saginjemo i da li je to normalno?

Da li ponekad čujete krckanje svojih kolena kada hodate niz stepenice? A kada čučnete ili trčite? Saznajte u narednim redovima…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…