• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Punjene paprike na novi način

Punjene paprike na novi način

CityMagazine
14.01.2021. 2 min Recepti

Verovatno skoro svako u našoj zemlji ima neki domaći recept za punjene paprike, jer je to jelo koje se tradicionalno sprema u mnogim prilikama. Varijacije na temu uvek postoje i nije loše malo isprobati i nove recepte, naročito ako sadrže zdrave i ukusne sastojke. Takav je slučaj i sa receptom koji vam danas donosimo u nastavku.

Pored toga što paprike u sebi sadrže visok sadržaj vitamina C koji nam je uvek potreban, tu su i ćureće meso i kelj kao odlične dopune. Oni su puni proteina i drugih hranljivih sastojaka koji pomažu u obnavljanju ćelija i oporavljanju mišića, a kelj je i bogat gvožđem koje je ključno za našu energiju, naročito tokom nešto hladnijih i tmurnih dana.

Sastojci:

  • Pola kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • Pola crnog luka, naseckanog
  • Jedna halapenjo papričica, naseckana
  • 400 g mlevene ćuretine
  • 1 kašičica crnog bibera
  • Pola kašičice belog luka u prahu
  • 100 g kelja, iseckanog
  • Pakovanje salse ili sličnog sosa od paradajza
  • 4 žute babure (ili druge boje, po želji)
  • Četvrtina kašike pilećeg bujona
Punjene paprike na novi način
Foto: PARKER FEIERBACH

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  2. U međuvremenu, zagrejte tiganj na srednjoj vatri i sipajte maslinovo ulje, a potom odmah dodajte luk i ljute papričice. Propržite oko tri minuta.
  3. Dodajte ćureće meso u taj tiganj i začinite ga biberom i belim lukom u prahu. Razvojite na što sitnije komade kako ne biste imali grudve od mesa i mešajte ga sa lukom i papričicom. Uz redovno mešanje pripremajte oko sedam minuta.
  4. Sipajte kelj i salsu u tiganj i dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Stavite poklopac na tiganj, smanjite vatru i krčkajte još tri minuta.
  5. Uzmite paprike i sipajte sadržaj tiganja, odnosno punjenje. Stavite ih uspravno u posudu za pečenje u koju bi trebalo da stane taman četiri komada, kako se ne bi pomerale tokom pečenja. Sipajte bujon preko vrha svake od paprika, tako da prelije punjenje. To će sprečiti da se ćuretina osuši.
  6. Pecite 20 minuta na 180 stepeni i servirajte toplo.

Izvor: Stylist

Naslovna fotografija: A dash of Macros

Oznake:

ćuretinakeljpunjene paprike

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Sve što niste znali o omiljenim začinima
Prethodni

Sve što niste znali o omiljenim začinima

Topli kokteli koji će vas ugrejati u hladnim danima
Sledeći

Topli kokteli koji će vas ugrejati u hladnim danima

Sledeći
Topli kokteli koji će vas ugrejati u hladnim danima
16.01.2021.

Topli kokteli koji će vas ugrejati u hladnim danima

Prethodni
12.01.2021.

Sve što niste znali o omiljenim začinima

Sve što niste znali o omiljenim začinima

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Deca Loših Muzičara
    DA SE P(L)OČASTIMO: Deca Loših Muzičara i Bolesna Štenad šamaraju nas rokenrolom na novim albumima
    Miloš Dašić
    beograd
    „Doviđenja iz Beograda, iz Jugoslavije“: Pre 40 godina, ceo svet je čuo pesmu koja se i danas voli i peva na studentskim protestima
    CityMagazine
    Vlada Divljan
    Vlada Divljan je napisao kultni narodnjak iz 80-ih godina koji sigurno znate: “Uzeo sam flašu rakije, pijuckao i polako ulazio u patetično stanje”
    CityMagazine
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine
    EXIT otvoren uz "Freed from Desire" i snažnu poruku Gale: "Pumpaj bre!"
    EXIT otvoren uz “Freed from Desire” i snažnu poruku Gale: “Pumpaj bre!”
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖