Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Punjene paprike na novi način

Verovatno skoro svako u našoj zemlji ima neki domaći recept za punjene paprike, jer je to jelo koje se tradicionalno sprema u mnogim prilikama. Varijacije na temu uvek postoje i nije loše malo isprobati i nove recepte, naročito ako sadrže zdrave i ukusne sastojke. Takav je slučaj i sa receptom koji vam danas donosimo u nastavku.

Pored toga što paprike u sebi sadrže visok sadržaj vitamina C koji nam je uvek potreban, tu su i ćureće meso i kelj kao odlične dopune. Oni su puni proteina i drugih hranljivih sastojaka koji pomažu u obnavljanju ćelija i oporavljanju mišića, a kelj je i bogat gvožđem koje je ključno za našu energiju, naročito tokom nešto hladnijih i tmurnih dana.

Sastojci:

  • Pola kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • Pola crnog luka, naseckanog
  • Jedna halapenjo papričica, naseckana
  • 400 g mlevene ćuretine
  • 1 kašičica crnog bibera
  • Pola kašičice belog luka u prahu
  • 100 g kelja, iseckanog
  • Pakovanje salse ili sličnog sosa od paradajza
  • 4 žute babure (ili druge boje, po želji)
  • Četvrtina kašike pilećeg bujona
Foto: PARKER FEIERBACH

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  2. U međuvremenu, zagrejte tiganj na srednjoj vatri i sipajte maslinovo ulje, a potom odmah dodajte luk i ljute papričice. Propržite oko tri minuta.
  3. Dodajte ćureće meso u taj tiganj i začinite ga biberom i belim lukom u prahu. Razvojite na što sitnije komade kako ne biste imali grudve od mesa i mešajte ga sa lukom i papričicom. Uz redovno mešanje pripremajte oko sedam minuta.
  4. Sipajte kelj i salsu u tiganj i dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Stavite poklopac na tiganj, smanjite vatru i krčkajte još tri minuta.
  5. Uzmite paprike i sipajte sadržaj tiganja, odnosno punjenje. Stavite ih uspravno u posudu za pečenje u koju bi trebalo da stane taman četiri komada, kako se ne bi pomerale tokom pečenja. Sipajte bujon preko vrha svake od paprika, tako da prelije punjenje. To će sprečiti da se ćuretina osuši.
  6. Pecite 20 minuta na 180 stepeni i servirajte toplo.

Izvor: Stylist

Naslovna fotografija: A dash of Macros

Najčitanije

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Najnovije - Gastro

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…