• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Punjene tikvice
Punjene tikvice, foto: Alexander Mychko / Alamy / Alamy / Profimedia

Punjene tikvice, recept za savršeno letnje jelo

CityMagazine
13.08.2024. 2 min Recepti

Punjene tikvice su savršeno letnje jelo. Kuvaju se brzo, a možete da ih jedete više dana.

Punjene tikvice, recept


Sastojci:

4-5 srednjih tikvica 250 g mlevenog mesa (piletina, govedina ili mešano) 1 crni luk (sitno iseckan) 2-3 čena belog luka (sitno iseckana) 1 šolja rendanog sira (može biti gauda, parmezan ili drugi po izboru) 1 jaje 1 šolja kuvanog pirinča ili bulgura (opciono) 1 šolja paradajz sosa ili seckanog paradajza 1 kašika maslinovog ulja 1 kašika svežeg peršuna (sitno iseckan) 1 kašičica sušenog origana So i biber po ukusu

Cezar salata, recept za savršen letnji obrok

Uputstvo:

Priprema tikvica:
Operite tikvice i presecite ih na pola dužinom.
Kašikom pažljivo izvadite unutrašnjost tikvica kako biste napravili prostor za fil (ne bacajte unutrašnjost, koristićemo je u filu).
Posolite tikvice i stavite ih na papirni ubrus da puste višak tečnosti.

Priprema fila:
U tiganju zagrijte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast.
Dodajte beli luk i propržite još minut-dva.
Dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane smeđe. Razbijajte meso viljuškom kako biste izbegli grudvice.
Dodajte unutrašnjost tikvica, rendani sir, peršun, origano, so i biber. Ako koristite, dodajte kuvani pirinač ili bulgur. Dobro promešajte.
Ostavite da se fil malo ohladi, a zatim dodajte jaje i dobro izmešajte.

Punjenje:
Stavite punjene tikvice u pleh obložen papirom za pečenje ili blago podmazan.
Prelijte paradajz sosom preko tikvica.
Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite 30-40 minuta, zatim uklonite foliju i pecite još 10-15 minuta dok tikvice ne omekšaju i fil se lepo zapeče.

Serviranje:
Poslužite toplo, možete ukrasiti svežim peršunom ili dodatnim rendanim sirom.

Ovaj recept za punjene tikvice je odličan kao glavno jelo ili prilog. Prijatno!

Oznake:

punjene tikvice

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Platio je večeru 250 evra, pa na računu otkrio da su mu naplatili "bezobraznu" naknadu: "Ostao sam šokiran"
Prethodni

Platio je večeru 250 evra, pa na računu otkrio da su mu naplatili “bezobraznu” naknadu: “Ostao sam šokiran”

tortilja recept
Sledeći

Domaći tortilja recept za brz i ukusan letnji ručak

Sledeći
tortilja recept
16.08.2024.

Domaći tortilja recept za brz i ukusan letnji ručak

Prethodni
13.08.2024.

Platio je večeru 250 evra, pa na računu otkrio da su mu naplatili “bezobraznu” naknadu: “Ostao sam šokiran”

Platio je večeru 250 evra, pa na računu otkrio da su mu naplatili "bezobraznu" naknadu: "Ostao sam šokiran"

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Coby
    “Drug, ovo ti je jug” – Coby je na novom albumu napravio mapu putovanja kroz južnjački dert, i evo šta smo na tom putu pronašli
    Miloš Dašić
    "Olympo": Španska tinejdžerska serija na Netflix-u izazvala buru zbog eksplicitnih scena
    “Olympo”: Španska tinejdžerska serija na Netflix-u izazvala buru zbog eksplicitnih scena
    CityMagazine
    pesma
    Pre skoro 50 godina je u Jugoslaviji nastala pesma koja opisuje današnji svetski trenutak: U to vreme kritičari je nisu voleli, a stihovi su proročki
    CityMagazine
    Mika Antić
    Ovo je najbolja pesma Mike Antića koju on nije napisao: Godinama na internetu vlada rasprava o velikom domaćem pesniku
    CityMagazine
    exit
    Od legendi elektronskog zvuka do lidera nove generacije: Na jubilarni EXIT stiže The Prodigy, Tiësto, Eric Prydz, Solomun, Hot Since 82, Boris Brejcha, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Sara Landry i mnogi drugi
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖