Punjeni svinjski kare sa pečurkama
POTREBNO JE:
2 kg svinjskog karea sa kostima,
3 manje glavice crvenog luka,
50 g suvih pečuraka po izboru,
1 čen belog luka,
majčina dušica,
3 grančice ruzmarina,
1 čaša crnog vina.
PRIPREMA: Pečurke potopite u toplu vodu na desetak minuta, ocedite i isecite zajedno crni i beli luk i jednu grančicu ruzmarina. Nožem dublje zasecite meso uz kost, odvajajući krmenadlu jednu od druge, ali da ceo kare ostane u jednom komadu. Prostor popunite seckanom smesom od pečuraka. Meso uvežite, pričvršćujući kanapom jednu krmenadlu uz drugu, pa uvežite i dve grančice ruzmarina po dužini mesa, prislanjajući ih uz kost. Posolite i pobiberite meso i stavite ga u pleh. Prelijte ga uljem i zalijte crnim vinom. Prebacite gmeso u rernu koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni i pecite oko sat i po. Povremeno prelivajte punjeni svinjski kare sokovima u kojima se peče da bi bio sočniji.