• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Njoke, foto: Shutterstock

Recept: Njoke od krompira u paradajz sosu

CityMagazine
25.02.2023. One Min Read Recepti

Ovaj obrok se sprema lako i jako je ukusan. Ovako glasi recept.


POTREBNO JE:
1 kg krompira,
2 jaja,
1 kašičica morske soli,
brašno po potrebi.
ZA SOS:
1 veća glavica crnog luka,
1 veća šargarepa,
200 g korena celera,
1 kašika koncetrovanog paradajza,
800 g paradajz pelata,
2-3 čena belog luka,
1-2 kašike šećera,
morska so,
maslinovo ulje.

PRIPREMA: Krompir dobro operite, stavite u šerpu, nalite hladnom vodom, posolile i kuvajte dok ne omekša. Dok je još vreo očištite ga i propasirajte, ostavite da se prohladi desetak minuta, a onda dodajte jaja, so i malo po malo brašna, koliko treba da zamesite testo koje se ne lepi za prste. Uzimajte deo po deo testa, istanjite u valjak i secite njoke, a onda ih provlačite preko daščice za njoke ili koristite viljušku da dobiju karakterističan oblik. Na malo maslinovog ulja prodinstajte sitno iseckan crni luk, pa kad porumeni dodajte sitno seckanu šargarepu i celer i nastavite sa prženjem dok povrće ne porumeni. Dodajte koncentrovani paradajz, a malo kasnije i pelat. Poklopljeno krčkajte oko 20 minuta na laganoj vatri, a onda dodajte šećer, so, sitno seckani beli luk i nastavite još malo sa krčkanjem. Njoke kuvajte u više tura u dosta slane vode i čim isplivaju vadite ih rešetkastom kašikom. Na tanjire stavite njoke, preko sos, a onda po želji možete dodati seckane masline, pršutu, rendani sir, maslinovo ulje…

Povezani članci

Imamo originalni recept za bolonjeze sos

Prisećamo se „sirotinjskih” jela koja su bila na svakoj trpezi u bivšoj Jugoslaviji

Tags:

krompirnjokerecept

Povezani članci

Marokanske jagnjeće ćuftice: Ručak za dva dana

Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Novi TikTok trend koji morate da isprobate: Zamrznute palačinke

Next

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi

Next
25.02.2023.

Mapa otkriva koju hranu najviše koristimo: Srbija, kao i komšije, ne može bez luka, ali ovu namirnicu koristimo najviše mi

Previews
25.02.2023.

Novi TikTok trend koji morate da isprobate: Zamrznute palačinke

Najnovije

Film Dejvida Kronenberga „Zločini budućnosti“ stigao u naše bioskope
CityMagazine
EXIT i Paul Kalkbrenner donose spektakl u beogradsku Arenu za veliko otvaranje TMRW konferencije!
CityMagazine
Pre 40 godina, Monti Pajton nam je dao odgovor na to šta je smisao života, i još uvek ne možemo da se oporavimo
Miloš Dašić
Sa njima četvoricom nema šale, a uvek je smešno
Promo
Vikend preporuke 31.3-2.4.
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖