• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za čokoladni-pepermint čizkejk

Recept za čokoladni-pepermint čizkejk

Isidora Spasić
19.12.2019. 2 min Recepti

Verujemo da su vam već dosadili standardni čizkejkovi sa voćem, i da biste isprobali nešto novo. A pošto se praznici bliže, idealan je trenutak da se prepustite dekadentnim poslasticama. Zbog toga će ova interesantna kombinacija čokolade i peperminta svim sladokuscima pružiti čizkejk kakav su oduvek želeli.

Recept za čokoladni-pepermint čizkejk
Foto: www.pinterest.com

Recept

Pre nego što se upustite u poslastičarsku akciju, važno je da upamtite kako su za ovaj recept neophodne tvrde i staklaste pepermint bombone, nikako one gumene i meke. Mislite u pravcu slatko-ljutkastih crveno-belih lulica koje ste kao mali voleli da konzumirate kao lizalice, i kačite ih kao ukras na jelku.

Recept za čokoladni-pepermint čizkejk
Foto: www.mentalfloss.com

Sastojci za fil

  • 1 šolja neutralnog krem sira
  • 1 šolja šećera
  • 2 velika jajeta
  • ¼ šolje kisele pavlake
  • 1 ½ kašika brašna
  • 1 kašičica pepermint ekstrakta
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • ¼ kašičice soli
  • ½ šolje iseckane crne čokolade
  • ½ šolje iseckane bele čokolade
  • ½ šolje iseckanih pepermint bombona

Sastojci za koru

  • 24 komada Oreo keksa
  • 5 kašičica istopljenog putera

Sastojci za čokoladni preliv

  • ¾ šolje slatke pavlake
  • 1 ½ šolje iseckane crne čokolade
Recept za čokoladni-pepermint čizkejk
Foto: www.food52.com

Priprema

Za početak napravite fil, tako što ćete u velikoj činiji, uz pomoć ručnog ili nekog drugog miksera, umutiti krem sir sa šećerom. Onda postepeno dodajte jaja, kiselu pavlaku, brašno, ekstrakt peperminta, ekstrakt vanile i so. Kada dobijete lepu i kompaktnu kremastu smesu, uz pomoć silikonske špatule lagano umešajte komadiće crne i bele čokolade, kao i iseckane pepermint bombone. Sledi priprema kore, to jest podloge za čizkejk. U secku sameljite keks, a ako nemate secka ubacite sav keks u plastičnu vakuumsku kesu koja se zatvara u gornjem delu, pa dobro izlupajte oklagijom, kako biste dobili sitne komadiće i prah od keksa. Preko keksa sipajte istopljen puter, pa promešajte dok ne dobijete teksturu testa. U prethodno puterom ili biljnim uljem podmazan okrugli kalup prebacite podlogu za čizkejk od keksa, i pritiskajući ravnomerno je rasporedite po dnu. Preko sipajte fil, a zatim pecite na 180° C oko sat vremena. Pustite da se čizkejk ohladi, zatim ga izvadite iz metalnog kalupa, pa prebacite u frižider na najmanje 4 sata. Pre nego što poslužite vaš slatkiš, napravite jednostavan čokoladni preliv. Sve što treba da uradite jeste da u činiju prebacite iseckanu čokoladu, a zatim je prelijete sa ugrejanom slatkom pavlakom. Sačekajte 5 minuta kako bi se čokolada istopila, zatim promešajte, i dobićete gust čokoladni preliv, odnosno – ganaš. Kada više ne bude topao, njime prelijte čizkejk, pa ga na kraju ukrasite tako što ćete na vrh posuti iste one komadiće pepermint bombona, i crne i bele čokolade, koje ste koristili u filu.

Recept za čokoladni-pepermint čizkejk
Foto: www.delish.com

Naslovna slika: www.delish.com i www.pinterest.com

Oznake:

desertkolačposlasticapraznicislatkis

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Ponovo radi „Ruski car“
Prethodni

Ponovo radi „Ruski car“

Najčešće greške prilikom kuvanja
Sledeći

Najčešće greške prilikom kuvanja

Sledeći
Najčešće greške prilikom kuvanja
21.12.2019.

Najčešće greške prilikom kuvanja

Prethodni
18.12.2019.

Ponovo radi „Ruski car“

Ponovo radi „Ruski car“

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖