Recept za jesenje krofne sa cimetom
Ukoliko biste ove nedelje želeli da pripremite brzu, a slasnu poslasticu, i volite krofne, na pravoj ste adresi! Danas vam predstavljamo recept koji će vas zagrejati ovih prohladnih dana, a još ako ga podelite sa najbližima, zadovoljstvo neće izostati. Tajna je u mekom testu i hrskavoj glazuri sa cimetom koji je prava asocijacija na jesen. Dopašće vam se i to što se ove krofne peku, a to znači da su laganije, ali ne i manje ukusne od prženih. Možete ih služiti uz čaj kao zamenu za kolače, ali odlične su i uz bilo koji drugi topli napitak. Zato nećemo dužiti, već odmah prelazimo u kuhinju…
Sastojci:
- 1 šolja (125 g) univerzalnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- ¼ kašičice sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice cimeta u prahu
- ¼ kašičice muskatnog oraščića
- 1 veće jaje
- 1/3 šolje smeđeg šećera
- ¼ šolje mleka
- 1 ½ kašika ekstrakta vanile
- ¼ šolje jogurta
Za glazuru:
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica cimeta u prahu
- ½ šolje otopljenog kokosovog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 ℃, a u međuvremenu u činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet u prahu i muskatni oraščić. U zasebnoj činiji ručno umutite jaje, smeđi šećer, mleko i jogurt, tako da dobijete ujednačenu smesu. Dodajte ekstrakt vanile i još malo promešajte. Zatim, prespite sadržaj druge činije u prvu, i ponovo sve dobro izmešajte tako da dobijete homogenu masu.
Kada zamesite testo, rastanjite ga do debljine od 1 cm. Zatim, koristeći dve okrugle modle različite veličine, vadite krofne sa otvorom u sredini, sve dok ne potrošite testo. Poređajte ih u rernu i pecite 10 minuta. Kada se prohlade, umočite ih u otopljeno kokosovo ulje, pa uvaljajte u mešavinu šećera i mlevenog cimeta. Nadamo se da vam se već javlja miris i ukus ove hrane za dušu, a mi vam želimo prijatan ostatak dana!
Izvor: Elle Italia
Fotografije iz naslovnog kolaža: Pinterest
No Comment! Be the first one.