Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept za jesenje krofne sa cimetom

AUTOR: CityMagazine 08 Oct, 2020
Recept za jesenje krofne sa cimetom

Ukoliko biste ove nedelje želeli da pripremite brzu, a slasnu poslasticu, i volite krofne, na pravoj ste adresi! Danas vam predstavljamo recept koji će vas zagrejati ovih prohladnih dana, a još ako ga podelite sa najbližima, zadovoljstvo neće izostati. Tajna je u mekom testu i hrskavoj glazuri sa cimetom koji je prava asocijacija na jesen. Dopašće vam se i to što se ove krofne peku, a to znači da su laganije, ali ne i manje ukusne od prženih. Možete ih služiti uz čaj kao zamenu za kolače, ali odlične su i uz bilo koji drugi topli napitak. Zato nećemo dužiti, već odmah prelazimo u kuhinju…

Foto: Pinterest

Sastojci:

  • 1 šolja (125 g) univerzalnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ¼ kašičice sode bikarbone
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice cimeta u prahu
  • ¼ kašičice muskatnog oraščića
  • 1 veće jaje
  • 1/3 šolje smeđeg šećera
  • ¼ šolje mleka
  • 1 ½ kašika ekstrakta vanile
  • ¼ šolje jogurta

Za glazuru:

  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica cimeta u prahu
  • ½ šolje otopljenog kokosovog ulja
Foto: Pinterest

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 ℃, a u međuvremenu u činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet u prahu i muskatni oraščić. U zasebnoj činiji ručno umutite jaje, smeđi šećer, mleko i jogurt, tako da dobijete ujednačenu smesu. Dodajte ekstrakt vanile i još malo promešajte. Zatim, prespite sadržaj druge činije u prvu, i ponovo sve dobro izmešajte tako da dobijete homogenu masu.

Kada zamesite testo, rastanjite ga do debljine od 1 cm. Zatim, koristeći dve okrugle modle različite veličine, vadite krofne sa otvorom u sredini, sve dok ne potrošite testo. Poređajte ih u rernu i pecite 10 minuta. Kada se prohlade, umočite ih u otopljeno kokosovo ulje, pa uvaljajte u mešavinu šećera i mlevenog cimeta. Nadamo se da vam se već javlja miris i ukus ove hrane za dušu, a mi vam želimo prijatan ostatak dana!

Izvor: Elle Italia

Fotografije iz naslovnog kolaža: Pinterest

Najčitanije

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…