Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

3 savršena koktela za jesenje uživanje

AUTOR: CityMagazine 03 Oct, 2020
3 savršena koktela za jesenje uživanje

Prelaskom iz letnje u jesenju sezonu, i naš ukus i potrebe organizma se menjaju, pa umesto hladnih, osvežavajućih napitaka, mnogo više uživamo u toplim, začinjenim i kremastim notama sezonskog voća i očaravajućim kombinacijama ukusa koje greju kako naše telo, tako i dušu. Zato vam danas donosimo tri fantastična recepta za jesenje koktele u kojima ćete uživati svim čulima!

Koktel sa ukusom pite od jabuka

Ovaj aromatični napitak predstavlja savršenu kombinuju ukusa jabuke i vanile, koja godi nepcima i pruža savršeno okrepljenje za prohladna jesenja popodneva ili opuštene večernje sedeljke sa prijateljima. A ono što je najbolje jeste to što se priprema za tili čas:

Potrebno je:

60 ml italijanskog Tuaca likera sa ukusom vanile

½ šolje toplog sajdera od jabuka

Za dekoraciju:

Slatka pavlaka i štapići cimeta

Priprema:

Tuaca liker sipajte u staklenu čašu za irsku kafu. Zatim odozgo sipajte topli sajder od jabuka. Sve ukrasite ulupanom slatkom pavlakom i štapićem cimeta, poslužite i uživajte. Da, toliko je jednostavno!

Martini sa ukusom bundeve

Jedan od nezaobilaznih ukusa jeseni svakako je bundeva! Stoga, ukoliko volite da pravite razne delicije sa ovom sjajnom, ukusnom i hranljivom namirnicom, ovaj koktel je naša topla preporuka. Njegova kremasta tekstura savršeno ide uz rustične jesenje poslastice i na odličan način ističe njihovu slatkoću.

Potrebno je:

60 ml votke sa ukusom vanile

15 ml mlečnog likera

15 ml likera od bundeve

Za dekoraciju:

Malo slatke pavlake i smeđeg šećera

Priprema:

U šejker dodajte nekoliko kockica leda, pa sipajte votku i mlečni liker, i sve dobro promućkajte. Zatim dodajte liker od bundeve, pa promućkajte još jednom sve zajedno.

Rubove ohlađene čaše za martini umočite u slatku pavlaku, pa ih pospite smeđim šećerom, radi većeg kontrasta. Zatim sipajte pripremljeni koktel i poslužite.

Jesenja sangrija

Ovaj napitak u sebi sadrži sve prepoznatljive ukuse jeseni – jabuku, krušku, cimet i pomorandžu, koji u kombinaciji sa belim vinom, sokom od nara, džinom i brendijem čine savršen koktel za jesenje žurke.

Potrebno je:

  • 1 šolja prohlađenog zelenog čaja
  • 1 šolja svežeg soka od nara
  • ½ šolje brendija
  • ½ šolje džina
  • 60 ml sirupa od cimeta
  • 750 ml suvog belog vina
  • 1 jabuka
  • 1 kruška
  • 1 pomorandža
  • 3 štapića cimeta
  • 1 šolja gazirane vode

Za dekoraciju:

Kriške jabuke i pomorandže

Štapići cimeta

Priprema:

U veći bokal za serviranje sipajte prvo prohlađeni zeleni čaj, sok od nara, brendi, džin i sirup od cimeta, pa sve dobro promešajte. Zatim dodajte i celu količinu suvog belog vina.

Jabuku, krušku i pomorandžu iseckajte na kriške, i dodajte ih u bokal. Prekrijte sve plastičnom folijom i ostavite preko noći u frižideru kako bi se ukusi lepo sjedinili. Neposredno pre služenja, u bokal dodajte i gaziranu vodu, pa sipajte u čaše u koje ste prethodno dodali kockice leda. Svaku čašu dekorišite kriškama jabuke i pomorandže i štapićem cimeta. Sada vam ostaje samo da pozovete ekipu i uživate. Lep provod!  

Izvor: The Spruce Eats

Najčitanije

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…