• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za omiljenu čokoladnu tortu Kristijana Diora

Recept za omiljenu čokoladnu tortu Kristijana Diora

CityMagazine
15.05.2020. 2 min Recepti

Prva asocijacija na Kristijana Diora jeste francuski modni dizajner i osnivač brenda visoke mode, koji je od početaka nakon Drugog svetskog rata do danas sinonim za eleganciju. Njegove kreacije ponela su velika imena Holivuda, čime je ušao u istoriju, a danas to čine njegovi naslednici koji oblače dame za velike događaje. Ipak, postoji i druga, manje poznata pasija koja je obeležila njegov život, a to je gastronomija. To nas nimalo ne čudi, jer je reč o čoveku koji je tragao za kultom lepote i savršenstvom, a više detalja o njegovom stilu života može se pronaći na stranicama knjige La Cousine Cousu-Main, koja je nastala u saradnji slavnog francuskog kuvara i kuće Dior. Izdanje je priređeno u digitalnoj formi, i objedinjuje omiljena jela i recepte koje je modni kreator rado poručivao. Najviše je uživao da provodi vreme sa prijateljima u poznatim lokalima u Parizu i Sen Tropeu. Pozivamo vas da ostanete sa nama i u nastavku, jer ćemo sa vama podeliti kako se priprema jedna torta neobičnog naziva – Pompadur.

Recept za omiljenu čokoladnu tortu Kristijana Diora

Kuvar je podeljen u 7 segmenata: supe, jela od jaja i predjela, riba, jela od živine, zatim ona od povrća, salate i deserti, što ukupno čini 25 različitih recepata. U redovima koji slede, pročitajte kako se pravi jedan od kreatorovih omiljenih slatkiša…

Pompadur torta

Potrebno je:

  • 250 g čokolade
  • 250 g putera
  • 200 g šećera
  • 4 jajeta
  • 1 supena kašika brašna
  • još 30 g putera
Recept za omiljenu čokoladnu tortu Kristijana Diora

Priprema:

Rastopite čokoladu u malo vode, a zatim i puter, pa ih ostavite na toploj ringli. Pomešajte otopljenu čokoladu sa šećerom, otopljenim puterom, jajima i brašnom. Prespite dobijenu smesu u kalup podmazan puterom i pecite 40 do 45 minuta na 180℃. Kada tortu izvadite iz rerne, ostavite je da se prohladi, pa tek onda izvadite iz kalupa. Poslužite narednog dana, u kombinaciji sa engleskim kremom, čiji recept vam donosimo u sledećem pasusu.

Engleski krem

Sastojci:

  • 6 žumanaca
  • ½ litra mleka
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 štapić vanile

Priprema:

Pomešajte žumanca, šećer i so, a u šerpi prokuvajte mleko u koje ste dodali štapić vanile. Lagano prespite mleko u smesu od žumanaca, uz neprestano mešanje. Zatim uzmite tiganj i na blagoj vatri kuvajte krem, pazeći da ne proključa, već samo da se zgusne. Nakon toga, prespite ga u drugu posudu i stavite u činiju u koju ste dodali kockice leda, te još malo mešajte dok ne postane penast i lagan. Na kraju, ostavite krem da prenoći u frižideru do narednog dana, i poslužite ga uz čokoladnu tortu. Uživanje je zagarantovano!

Izvor: Elle España

Oznake:

čokoladna tortadigitalni kuvargastronomijakristijan dioromiljena hrana

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ovaj čizkejk inspirisan je „Moneovim jezercetom“ iz Japana
Prethodni

Ovaj čizkejk inspirisan je „Moneovim jezercetom“ iz Japana

Za ovu ukusnu picu potrebno je samo 20 minuta
Sledeći

Za ovu ukusnu picu potrebno je samo 20 minuta

Sledeći
Za ovu ukusnu picu potrebno je samo 20 minuta
16.05.2020.

Za ovu ukusnu picu potrebno je samo 20 minuta

Prethodni
14.05.2020.

Ovaj čizkejk inspirisan je „Moneovim jezercetom“ iz Japana

Ovaj čizkejk inspirisan je „Moneovim jezercetom“ iz Japana

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    exit
    Organizatori EXIT festivala povodom izjave gradonačelnika Novog Sada: „Jedina politička zloupotreba je pokušaj cenzure i gušenja Exita“
    CityMagazine
    arlemm
    Otvaraju se vrata muzičkog Makonda u Arilju – počinje festival ARLEMM
    CityMagazine
    čedomir petrović
    Čedomir Petrović u seriji “Vruć vetar” je tumačio lik kog smo zaboravili – a čiji izum bi nam danas itekako dobro došao
    CityMagazine
    film
    Žarko Laušević i Branslav Lečić glume u ovom filmu, ali kad budete videli kako su potpisani na špici ništa vam neće biti jasno: Ostvarenje koje već 30 godina zabavlja filmofile
    CityMagazine
    Britni Spirs
    Stigao mi je paket i moje se ime našlo pored Britni Spirs: Domaći producent se pohvalio sa ogromnim uspehom za srpsku muziku
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖