• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Za ovu ukusnu picu potrebno je samo 20 minuta

CityMagazine
16.05.2020. 2 Mins Read Recepti

Ko može da odoli vrućoj pici, pa još domaćoj, pa još spremnoj za 20 minuta? Mnogi recepti za picu preporučuju da testo treba da stoji bar nekoliko sati, ali nema svako želje da čeka toliko. Ne brinite se, kod ovog recepta uopšte nije potrebno čekati dugo, sve je spremno veoma brzo.

Dobra stvar kod pravljenja pice kod kuće je to što na nju možete staviti šta god imate pri ruci i šta inače volite da jedete. U ovom slućaju, u pitanju je varijacija na temu klasične margarite. Na nju idu mocarela i svež bosiljak odozgo, ali kao dopuna tome u bazu idu i čili i halapenjo papričice, dok se odozgo koriste i sušene pečurke i parmezan za dodatne arome.

Sastojci:

Povezani članci

Uz ove slane grickalice uživanje u utakmici Srbije i Brazila na SP u fudbalu biće još uzbudljivije

Koliko soli je potrebno za pripremu kiselog kupusa?

Za testo

  • 225g brašna sa praškom za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 7 kašika vode

Za sos

  • 1 veća glavica crnog luka, iseckana
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 veći čen belog luka
  • 300g paradajza iz konzerve
  • 1 kašičica soli
  • Pola kašičice bibera
  • Pola kašičice tucane paprike
  • 1 kašika narendanog parmezana
  • 15g seckanih halapenjo papričica
  • 10g sušenih pečuraka

Za nadev

  • 100g seckane mocarele
  • Šaka svežih listova bosiljka

Priprema:

  1. U šerpu srednje veličine sipajte ulje i seckani crni luk, stavite na srednju jačinu ringle i promešajte dobro. Nakon par minuta dodajte so i narendani ili izgnječeni beli luk.
  2. Sačekajte da luk dobije braonkastu boju, pa dodajte paradajz, tucanu papriku i halapenjo papričicu. Može i bez ovih dodataka, oni su samo jedan novi sloj ukusa. Nastavite da mešate i polako reducirajte sos na srednjoj vatri.
  3. Posudu dodajte brašno i so i napravite šupljinu nalik malom bunaru u sredini. U nju sipajte ulje i vodu i dobro pomešajte. Mesite testo minut ili dva dok postane potpuno glatko. Razvijte ga tako da potpuno obloži tiganj koji može da ide i u rernu. Ne brinite ako je testo tanko, pošto u sebi sadrži prašak za pecivo, narašće prilikom pečenja. Dodajte kašiku maslinovog ulja u tiganj i malo zagrejte pre nego što dodate testo i ostavite ga na 8 minuta.
  4. Sos bi trebalo da je reduciran do sada, dodajte mu seckane halapenjo papričice, sušene pečurke i narendajte parmezan. Dobro promešajte i držite na vatri još jedan minut pre sklanjanja.
  5. Pažljivo okrenite testo na drugu stranu da bi dobilo boju, a potom ga pokrevo okrenite na prvu stranu. Dodajte reducirani sos, komade mocarele i stavite u pećnicu na nekoliko minuta da bi se sir istopio. Nakon toga, dodajte dosta bosiljka i to je to, pica iz tiganja je spremna!

Izvor: GQ

Tags:

halapenjomargaritamocarelapica

Povezani članci

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Recept za omiljenu čokoladnu tortu Kristijana Diora

Next

Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju

Next
17.05.2020.

Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju

Previews
15.05.2020.

Recept za omiljenu čokoladnu tortu Kristijana Diora

Najnovije

tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević
BitefArtCafe otvara dvadeset treću sezonu
CityMagazine
Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖