• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Za ovu ukusnu picu potrebno je samo 20 minuta

Za ovu ukusnu picu potrebno je samo 20 minuta

CityMagazine
16.05.2020. 2 min Recepti

Ko može da odoli vrućoj pici, pa još domaćoj, pa još spremnoj za 20 minuta? Mnogi recepti za picu preporučuju da testo treba da stoji bar nekoliko sati, ali nema svako želje da čeka toliko. Ne brinite se, kod ovog recepta uopšte nije potrebno čekati dugo, sve je spremno veoma brzo.

Dobra stvar kod pravljenja pice kod kuće je to što na nju možete staviti šta god imate pri ruci i šta inače volite da jedete. U ovom slućaju, u pitanju je varijacija na temu klasične margarite. Na nju idu mocarela i svež bosiljak odozgo, ali kao dopuna tome u bazu idu i čili i halapenjo papričice, dok se odozgo koriste i sušene pečurke i parmezan za dodatne arome.

Sastojci:

Za testo

  • 225g brašna sa praškom za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 7 kašika vode

Za sos

  • 1 veća glavica crnog luka, iseckana
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 veći čen belog luka
  • 300g paradajza iz konzerve
  • 1 kašičica soli
  • Pola kašičice bibera
  • Pola kašičice tucane paprike
  • 1 kašika narendanog parmezana
  • 15g seckanih halapenjo papričica
  • 10g sušenih pečuraka

Za nadev

  • 100g seckane mocarele
  • Šaka svežih listova bosiljka
Za ovu ukusnu picu potrebno je samo 20 minuta

Priprema:

  1. U šerpu srednje veličine sipajte ulje i seckani crni luk, stavite na srednju jačinu ringle i promešajte dobro. Nakon par minuta dodajte so i narendani ili izgnječeni beli luk.
  2. Sačekajte da luk dobije braonkastu boju, pa dodajte paradajz, tucanu papriku i halapenjo papričicu. Može i bez ovih dodataka, oni su samo jedan novi sloj ukusa. Nastavite da mešate i polako reducirajte sos na srednjoj vatri.
  3. Posudu dodajte brašno i so i napravite šupljinu nalik malom bunaru u sredini. U nju sipajte ulje i vodu i dobro pomešajte. Mesite testo minut ili dva dok postane potpuno glatko. Razvijte ga tako da potpuno obloži tiganj koji može da ide i u rernu. Ne brinite ako je testo tanko, pošto u sebi sadrži prašak za pecivo, narašće prilikom pečenja. Dodajte kašiku maslinovog ulja u tiganj i malo zagrejte pre nego što dodate testo i ostavite ga na 8 minuta.
  4. Sos bi trebalo da je reduciran do sada, dodajte mu seckane halapenjo papričice, sušene pečurke i narendajte parmezan. Dobro promešajte i držite na vatri još jedan minut pre sklanjanja.
  5. Pažljivo okrenite testo na drugu stranu da bi dobilo boju, a potom ga pokrevo okrenite na prvu stranu. Dodajte reducirani sos, komade mocarele i stavite u pećnicu na nekoliko minuta da bi se sir istopio. Nakon toga, dodajte dosta bosiljka i to je to, pica iz tiganja je spremna!

Izvor: GQ

Oznake:

halapenjomargaritamocarelapica

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Recept za omiljenu čokoladnu tortu Kristijana Diora
Prethodni

Recept za omiljenu čokoladnu tortu Kristijana Diora

Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju
Sledeći

Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju

Sledeći
Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju
17.05.2020.

Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju

Prethodni
15.05.2020.

Recept za omiljenu čokoladnu tortu Kristijana Diora

Recept za omiljenu čokoladnu tortu Kristijana Diora

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević
    exit
    Jubilarni EXIT festival uz više od 200.000 posetilaca odbranio slobodu uz poruku da su ljubav i svetlost nezaustavljivi
    CityMagazine
    exit
    Na desetine hiljada ljudi skandiralo „Pumpaj“ na glavnoj bini Exita
    CityMagazine
    film
    Glumio je kod Kusturice i u drugim kultnim filmovima, a danas “prodaje telo” preko svog zvaničnog sajta
    CityMagazine
    za milion godina
    Zdravko Čolić se žalio na ova dva muzičara: Duhovita priča sa snimanja pesme “Za milion godina” koju malo ko zna
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖