Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju

AUTOR: CityMagazine 17 May, 2020
Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju

Način i odnos prema ručavanju u restoranima sigurno će se promeniti nakon izlaska iz karantina. Neki restorani već su otvorili svoja vrata, sa izmenjenim rasporedom sedenja i pravilima ulaska, a neki i dalje smišljaju kako da to učine na bezbedan način.

Jedan amsterdamski restoran, pod imenom Mediamatic Eten, osmislio je da svoje goste smesti u male staklene bašte. One su poređane uz ivicu mola, tako da iz njih puca opuštajući pogled na vodu. Ima ih pet i namenjeni su za po dve osobe, idealno one koje žive zajedno. Osim tih, druge mere zaštite i opreznosti su konobari koji nose rukavice i vizire i služe hranu na drvenim daskama, tako da ne dolazi do direktnog kontakta prilikom rukovanja hranom.

Restoran planira otvaranje za 21. maj, iako još uvek nije stiglo zvanično odobrenje lokalnih i nacionalnih vlasti. Uprkos tome, može se obaviti onlajn rezervacija i mesta su već popunjena do kraja juna. Iz restorana kažu da ovih dana vežbaju ceo proces usluživanja, kako bi ugođaj gostima bio potpun, uprkos promenjenim okolnostima. Planiraju da otvore i svoj standardni deo za ručavanje, ali sa razmaknutim stolovima i ograničenjem broja gostiju.

Restoranska industrija jeste pretrpela dosta štete u prethodnom periodu, a nudi jednu od omiljenih ljudskih aktivnosti u javnosti, tako da očekujemo razna rešenja za privlačenje gostiju. Možda nećemo moći svi da se družimo na isti način i idemo u gomilama na piće i obrok, ali verujemo da će postojati razne opcije za neku vrstu posete kafićima i restoranima.

Izvor: Insider

Fotografije: Willem Velthoven/Mediamatic Amsterdam

Najčitanije

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

7 odevnih predmeta u koje vredi uložiti novac dok su na popustu

Crna nedelja prilika je da se po povoljnijim cenama pripremimo za predstojeće praznike, i tako obradujemo sebe i najbliže. Mnogi…

Kraljica Leticija jednim detaljem pobrala sve simpatije

Zvanična poseta španske kraljevske porodice Švedskoj još jedna je prilika da uživamo u modnim izdanjima dame iz naslova. Iako je…

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Ovo je 7 kozmetičkih proizvoda koje bi svaka žena posle 40. godine trebalo da koristi

Različiti periodi života zahtevaju različite kozmetičke proizvode. Bilo da je u pitanju omiljeni ruž za usne koji će vašem licu…

3 loše navike koje imaju inteligentne osobe

Oko sebe ostavljate nered i puno psujete? Verovatno ste ceo život bili osuđivani zbog ovih loših navika, ali studije su…

Najnovije - Gastro

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…