Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Sa ovim receptom će vam belo meso uvek ispasti sočno

AUTOR: CityMagazine 18 May, 2020
Sa ovim receptom će vam belo meso uvek ispasti sočno

Pileće grudi su zdravo parče mesa puno proteina, koje se često preporučuje u popularnim dijetama. S druge strane, ono nije preterano ukusno bez puno začina i retko kada ispadne sočno. Da li je to zbog samog svojstva pilećeg filea ili je problem u tome što ljudi ne znaju da ga spreme na pravi način? Mi mislimo da ovo drugo ima veću ulogu.

Iz tog razloga ćemo vam u narednim redovima predstaviti jednostavan recept za pravljenje pilećih grudi, uz pomoć koga ćete uvek dobiti sočno belo meso. Pa, da počnemo…

Ako ste držali belo meso u zamrzivaču, prvo što morate da uradite je da ga stavite na sobnu temperaturu i sačekate da se ono u potpunosti otopi. Nakon toga vam preporučujemo da začinima i maslinovim uljem pokrijete sve površine mesa. Najbolje je da stavite so, biber i beli luk u prahu, ali se možete odlučiti i za druge začine po ukusu.

Stavite tiganj na ringlu, dodajte malo maslinovog ulja i zagrejte ga na visokoj temperaturi. Kada se ulje zagreje, stavite meso u tiganj i pustite da se prži tačno jedan minut. Nakon što prođe minut, smanjite temperaturu ringle, okrenite meso i poklopite tiganj. Pustite meso 10 minuta da se krčka na tihoj vatri, a kada se završi ovaj period, ugasite ringlu. Ostavite mesto tako da stoji još 10 minuta i nipošto nemojte da sklanjate poklopac sa tiganja.

Po završetku ove faze kuvanja, poslužite belo meso na tanjiru i isecite ga popreko na manje komade. Spremljeno na ovaj način, ono će uvek biti dobro skuvano, ali i mekano i sočno. Na kraju vam jedino preostaje da izaberete s čime ćete ga kombinovati, ali to ostavljamo vama da odlučite.

Izvor: Outside

Fotografije: Pinterest

Najčitanije

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Slavska i praznična trpeza nezamislive su bez ruske salate, ali nijedna domaćica na našim prostorima ne pravi je po originalnom…

Samo tri dela tela treba prati svakog dana, kažu lekari

Mnogi ljudi se tuširaju svako jutro kako bi se razbudili i sveži i čisti ušli u novi dan, dok drugi…

Francuskinje petkom više ne nose farmerke i žele da i vi činite isto: Razlog je više nego ubedljiv

Ukoliko na Instagramu pratite dosta Francuskinja, koje sa razlogom važe za ikone stila, verujemo da ste u poslednje vreme primetili…

Bilans Crnog petka (sirotinjska verzija): Zarina aplikacija u dva minuta razbesnela žene u Srbiji

Zarina aplikacija je slomila duh svakoj poštenoj šopingholičarki u Srbiji koja je tačno u 22 h čekala da napravi svoju…

Čaj od cimeta koji topi kilograme i ubrzava metabolizam: Ako ga pijete na ovaj način, nećete propustiti fantastične rezultate

Kada je u pitanju postizanje zdrave težine, ljudi najčešće pribegavaju raznim trendi dijetama i tabletama za mršavljenje, potcenjujući važnost zdrave…

„Sve je na prodaju, i integritet i obraz”: Nina Radulović na Instagramu reklamira ekološku katastrofu u Majdanpeku

Postoji ona stara narodna, “nije važno šta se piše, samo stavi lepu sliku”, pa su se izgleda tom logikom vodili…

Najnovije - Gastro

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: “Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke”

Jedno od odomaćenih jela sa tradicionalne italijanske trpeze je i karbonara, ali sastojci su toliko promenjeni da više nema veze…

Uz ove slane grickalice uživanje u utakmici Srbije i Brazila na SP u fudbalu biće još uzbudljivije

Budući da je počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu, gledanje utakmica ovih dana je omiljena aktivnost većine ljudi širom planete. A…

Napravite toblerone kod kuće: Ovom ukusu nećete moći da odolite

Kupovna poslastica iz naslova specifična je kako izgledom, tako i kombinacijom sastojaka. Dok jedemo slasnu čokoladu osećamo hrskave lešnike, ali…

8 korisnih saveta za čuvanje i pripremu krompira

Krompir je jedna od omiljenih namirnica od koje se mogu napraviti mnogi sjajni obroci. No, ljudi često prave greške kada…

U ovom restoranu se služi najskuplji pomfrit na svetu: Evo koliko iznosi jedna porcija

Nazvani „Crème de la Crème Pommes Frites”, pomfrit koji se služi u restoranu u Njujorku, drži Ginisov svetski rekord za…

Stručnjaci su napravili listu najgorih jela iz Srbije, i naravno da mislimo da nemaju pojma

Na retko šta smo ponosni kao na hranu, pa svakako da nam ne prijaju loše kritike na tradicionalna jela ma…