Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Džinovski hleb je poslednjih godina postao veliki hit u jednoj vijetnamskoj pokrajini

AUTOR: CityMagazine 19 May, 2020
Džinovski hleb je poslednjih godina postao veliki hit u jednoj vijetnamskoj pokrajini

Verovali ili ne, vijetnamska pokrajina An Žjang, koja se nalazi u delti reke Mekong, manje je u svetu poznata po svojim prirodnim lepotama od kojih zastaje dah, a više po ogromnim veknama hleba o kojima je pre nekoliko godina napisano dosta tekstova u medijima.

Sve je počelo 2018, kada je veb-sajt Brightside objavio tekst o najčudnijoj hrani na svetu. Na njihovoj listi našle su se i džinovski hlebovi, koji su navodno bili veoma popularni u vijetnamskoj pokrajini An Žjang. Ljudi su bili skeptični kada su videli prve objavljene fotografije hlebova i verovali su da je u pitanju foto-montaža ili da su hlebovi uslikani iz ugla koji ih čini većim na fotografijama. Ubrzo, međutim, pojavile su se druge fotografije, koje su potvrdile da ovoliki hlebovi stvarno postoje u An Žjangu.

Jedna tipična vekna ovakvog hleba dugačka je bar 1 metar i teška ne manje od 3,5 kilograma. Površina hleba je uglavnom premazana slojem putera, a ponekad se na nju dodaje i susam. Hleb se najčešće prodaje u ogromnim plastičnim kesama po ceni od oko 2 dolara. Oni koji su ga probali kažu da je veoma ukusan.

Zanimljivo je, međutim, da ove ogromne vekne hleba nisu deo neke stare tradicije pokrajine An Žjang, već novitet koji je prva umesila i ispekla lokalna pekarka Fam Ti Bak. Ona je prvobitno pravila velike hlebove u svoje slobodno vreme, ali kada se pročulo šta radi, mnogi su želeli da ih kupe.

Među onima koji su pokazali najveći entuzijazam za njene neobične hlebovi bili su, naravno, i turisti. Oni danas kupuju ovakve hlebove kao da su i pitanju suveniri s putovanja, a nismo sigurni da li to rade da bi stvarno uživali u njihovom ukusu ili samo žele da imaju interesantnu sliku za Instagram.

Izvor: Oddity Central

Najčitanije

Bredli Kuper donosi čuveno naučnofantastično delo na veliko platno

Dug je put za pojedine adaptacije od štampanih stranica do njihovih filmskih ili serijskih verzija. Takav je slučaj i sa…

Koliko često treba da menjamo peškire ako želimo da ostanemo zdravi?

Peškiri koje koristimo za brisanje ruku, lica i tela prljaviji su nego što nam se čini. Problem ili bar ne…

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Najnovije - Gastro

4 recepta za zdrave zimske smutije

Ukoliko izbegavate smutije tokom zime, jer imate osećaj da više prijaju leti kao vid osveženja, danas vam predstavljamo recepte koji…

Kratka istorija sendviča

Malo ko obraća ozbiljnu pažnju na stari dobri sendvič! On je tek-tako neka uzgred hrana… Naravno, u pitanju je varka…

Da li je poželjno dodavati so u čaj?

Verovali ili ne, neki ljudi sole svoj čaj. U ovom tekstu ćemo vam otkriti odakle potiče ova neobična ideja. Većina…

Jednostavan recept za praznične medenjake koje će svi voleti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima…

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…