Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nemačka kafe poslastičarnica sprovodi mere fizičkog distanciranja na najneobičniji način

AUTOR: CityMagazine 20 May, 2020
Nemačka kafe poslastičarnica sprovodi mere fizičkog distanciranja na najneobičniji način

Nakon što je bila relativno uspešna u suzbijanju epidemije korona virusa, Nemačka je, kao i mnoge druge zemlje, dozvolila mnogim restoranima i kafeima da ponovo otvore svoja vrata gostima. Stvari se, međutim, još neko vreme neće vratiti u normalu, već će zaposleni i mušterije datih lokala morati da se pridržavaju određenih mera za sprečavanje širenja korona virusa, pre svega onih koji se tiču higijene i fizičkog distanciranja. Postoje različiti načini kojima to može da se postigne, a o nekima od njh smo već pričali ovde i ovde.

Kafe poslastičarnica Rote u gradu Šverinu na severu Nemačke takođe mora da se pridržava ovih mera, a njena vlasnica Žaklin Rote smislila je zabavan način da to postigne. Naime, gosti njenog lokala od sada će morati da nose šešire koji na sebi imaju dva velika bazen rezanca od polietilenske pene.

Tako će između ljudi uvek biti minimalna razdaljina od 1,5 metar, a ako se kojim slučajem oni približe jedni drugima, biće im lako da to otkriju jer će se dodirnuti svojevrsni propeleri na njihovim šeširima.

Vlasnica ovog lokala, Žaklin Rote, izjavila je da je ovo samo privremena mera koja ima za cilj da sačuva zdravlje ljudi, ali i da ih nasmeje u ovim teškm vremenima. Njene mušterije su za sada pozitivno reagovale na šašave šešire, ali ostaje da se vidi da li će imati strpljenja da ih nose i u narednim nedeljama.

Izvor: Bored Panda