Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept za osvežavajuću granitu od lubenice

AUTOR: CityMagazine 28 Jul, 2020
Recept za osvežavajuću granitu od lubenice

Poslastica koja je pred vama spaja slatkoću i kiselkastost, pa verujemo da će vam i te kako prijati tokom ovih vrelih dana. Ono što je dodatni plus, pored voća i šećera nije vam potrebno ništa više od sastojaka, ali ni aparata, kao što je slučaj sa pripremom sladoleda. Recept potiče sa juga Italije, tačnije Sicilije, a mi ćemo vam ponuditi jednu od brojnih varijanti, jer se ne morate ograničavati na lubenicu. Granita ne samo da rashlađuje, već i izgleda efektno, kao da je satkana od kristala, a možete je ukrasiti svežim bosiljkom ili narendanom limetom. Verujemo da ste nestrpljivi, te odmah prelazimo na postupak, koji može poslužiti i kao osnova za alkoholni koktel…

Sastojci:

  • 6 šolja lubenice iseckane na parčiće i očišćene od semenki
  • 3 isceđene limete
  • 1/3 šolje šećera

Priprema:

  1. Prikupite sve sastojke.
  2. Stavite ih u blender.
  3. Isitnite ih dok ne poprime formu kaše.
  4. Upotrebite cediljku, tako što ćete u činiju presuti smesu iz blendera, iz više puta i uz pomoć kašike.
  5. Prespite proceđen sok u pleh srednje veličine, obložite ga plastičnom folijom i odložite u zamrzivač na 4 sata ili duže.
  6. Na samom kraju izvadite pleh i viljuškom izmrvite.
  7. Poslužite granitu u čašama, i dekorišite po želji.

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije: The Spruce / Leah Maroney 

Najčitanije

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Najnovije - Gastro

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…