Recept za posne krofne
Recept za posne krofne je jedan od najtraženijih recepata na Google ovih dana. Imamo jedan koji može da uspe i početnicima u kuhinji.
Posne krofne
Potrebno vam je:
• 250 g brašna
• 150 ml sojinog mleka
• 2 kašike šećera
• 2 kašike ulja
• 1 kesica suvog kvasca
• prstohvat soli
• ulje za prženje
Za fil:
• 200 g posnog margarina
• 100 g šećera u prahu
• 1 kesica vanilin šećera
• 2 kašike džema od kajsije
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno, suvi kvasac, šećer i prstohvat soli. Dodajte sojino mleko i ulje i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte testo i ostavite ga da se diže oko 30 minuta na toplom mestu. Dok se testo diže, pripremite fil: U posudi za mućenje umutite posni margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne postane penasto. Dodajte džem od kajsije i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Kada je testo naraslo, podelite ga na manje delove (oko 12-15, u zavisnosti od veličine krofni koje želite) i oblikujte okrugle kuglice. Svaku kuglicu razvaljajte oklagijom na debljinu od oko 1-2 cm i ostavite ih da se dižu na toplom mestu oko 20-30 minuta. Zagrejte ulje u dubokom tiganju ili šerpi na srednjoj vatri. Kada se krofne dižu, spustite ih jednu po jednu u zagrejano ulje i pržite dok ne porumene sa obe strane. Izvadite krofne iz ulja i stavite ih na ubrus da se ocede. Kada se ohlade, iseći ih na pola i dodati u svaku polovinu po kašičicu pripremljenog fila.
No Comment! Be the first one.