Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept za ribu u foliji na meksički način

AUTOR: CityMagazine 04 Sep, 2020
Recept za ribu u foliji na meksički način

Leto je pravi trenutak da isprobamo lagane morske specijalitete, kako u ribljem restoranu, ukoliko odmor provodimo u toplim krajevima, tako i kod kuće. Pored toga što su zdravi, ovakvi obroci prijaju nepcima i duši, te smo odlučili da vam ponudimo naš predlog za ručak ovih dana. Verujemo da će vam se dopasti sastojci, ali i način pripreme, a više detalja očekuje vas u nastavku…

Potrebno je:

450 g ribe zubatac (ili druge morske ribe)

2 šolje zelene paprike isečene na trake

360 ml salse (pikantnog paradajz sosa)

1 šolja seckanog crnog luka

1 šolja crnih maslina bez koštice

80 ml suvog crnog vina

3 čena belog luka

45 ml limunovog soka

2 kašike kapara

1 kašika maslinovog ulja

2 kašičice origana

1 kašičica kumina

1 kašičica soli

Foto: azestforlife.com

Priprema:

1. Prodinstajte zelenu papriku, crni i beli luk na maslinovom ulju, sve dok ne omekšaju.

2. Redom dodajte: salsu, crno vino, limunov sok, origano i kumin. Sačekajte da prokuva, a zatim smanjite temperaturu i krčkajte 8 minuta. Nakon tog vremena, šerpu sklonite sa vatre.

3. Zagrejte gril tiganj, a u međuvremenu pripremite aluminijumsku foliju, koju ćete iseći na 4 trake dužine 30 cm. Stavite četvrtinu ribe na svaki komad folije i prelijte četvrtinom sosa, pa zavijte foliju u paketić. Ponovite postupak sa ostala 3 parčeta ribe.

4. Stavite svaki na gril da se ispeče, za šta je potrebno okvirno 30 minuta na slabijoj vatri. Kada je riba pripremljena, servirajte je uz kolutove limuna.

Izvor: The Spruce Eats

Naslovni kolaž – fotografija levo: cooking.nytimes.com; fotografija desno: gourmettraveller.com.au

Najčitanije

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…